POČELA PETA RUNDA

Belupo prema vrhu, Lomomotiva se ne da

19.08.2011 u 22:33

Bionic
Reading

Odigrane su prve utakmice 5. kola MAX tv Prve lige. Slaven Belupo je pobijedio Inter sa 3:2, a u Maksimiru su nogometaši Lokomotive i Rijeke igrali 0:0

Slaven Belupo potpuno zasluženo je svladao zaprešićki Inter sa 3:2. Trener Ferenčina na teren je poslao momčad s tri špice i to mu se isplatilo već u petoj minuti kada je na asistenciju Benka zabio Bušić.

To mu je bio drugi pogodak u dvije utakmice. Pet minuta kasnije Poljak je iz slobodnog udarca sa 17 metara neobranjivo pucao kraj ukopanog Santinija za 2:0, potom je Bušić pogodio vratnicu, a u 28. je semafor već pokazivao 3:0. Zabio je Mujanović, nakon što je kardinalnu pogrešku u svom kaznenom prostoru napravio kapetan gostiju Šarić. Inter je u prvom dijelu imao tri izgledne prilike, a jednu od njih uspio je iskoristiti tek u 39. minuti kada je Šćrbec domaćem stoperu Grgiću kroz noge provukao loptu i poslao je iza nemoćnog Rodića. U 66. minuti s klupe je udaljen Ferečina jer je ogorčen dosuđenim kornerom za goste vikao na pomoćnog suca Mergeduša i bacio - šiltericu na pod. Konačan omjer postavio je Yankep u 89. minuti udarcem s 20 metara.

Lokomotiva je kod kuće remizirala (0:0) s Rijekom te ostala druga s bodom manje od vodećeg Dinama.

Poredak: 1. Dinamo (-1) 12 bodova, 2. Lokomotiva 11, 3. Slaven Belupo 10, 4. Hajduk (-1) 9...