PRVI STRIJELAC LIGE

Antolić: Spadamo u vrh, ne žuri mi se u Dinamo

15.08.2011 u 23:07

Bionic
Reading

Nakon četiri odigrana kola MAXtv Prve lige Lokomotiva je drugoplasirana momčad natjecanja, a Domagoj Antolić njezin najbolji strijelac. To se teško moglo pretpostaviti, ali Antolić kaže da je uspjeh očekivao i da su pred njima novi vedri vikendi

Uspjeh Lokomotive tim je veći ako se zna da je od četiri dvoboja tri igrala na gostovanjima. Tri pobjede i jedan remi momčadi kojoj se prognozirala borba za ostanak vrijedni su respekta.

'Vjerovali smo, naravno. Od prvog dana priprema šef (trener Marijo Tot) je postavio visoke ciljeve i počeo slagati napadačku igru. Već na pripremama se vidjelo da smo prava momčad, a kada su rezultati krenuli i u ligi poraslo nam je i samopouzdanje i slika se lijepo posložila', kaže Antolić koji je zabio i u pobjedi u Zadru od 3:0.

U Stanovima teško prolazi i Dinamo, a kamoli njegov 'mali braco'. Ali Lokomotiva je ove sezone drukčija momčad.

'Potpuno smo ih nadigrali u prvom dijelu, ali i ja i ostali smo se pošteno ispromašivali. Već sam se bojao da će nas kazniti, ali u ludoj završnici smo ipak uspjeli dobiti. Nije to nimalo slučajno, uvjeren sam da možemo nastaviti s pobjedama.'

Antola, kako ga zovu prijatelji, zabio je drugi gol na utakmici. To mu je ukupno četvrti, čime je pobjegao Santiniju i Rukavini na vrhu ljestvice strijelaca.

'Važno mi je samo da sam zdrav, da ne krenu opet problemi s ozljedom koja me mučila.'

Riječ je bilo o metatarzalnoj kosti koja mu je odnijela veći dio prošle sezone. Inače, tu je sezonu počeo u Dinamu ali Velimir Zajec ga je dva dana prije otkaza poslao na posudbu u Lokomotivu. je li mu žao.

'Nije. Dinamovac sam i želim se jednom vratiti, ali sada mi je najvažnije da igram i razvijam se. U Lokomotivi mi je odlično i trebam utakmica, ne žuri mi se natrag.'

Kruno Jurčić, koji mu je i dao šansu u Dinamu, kaže kako Antolić prvo mora sanirati fizičko stanje kako bi postao otporniji na ozljede i bio spreman na povratak u Dinamo.

'Nakon pauze mi je pala forma pa su se zaredale male ozljedice kao nuspojava. Ali to je sada iza mene, fizički se osjećam odlično.'

Dinamo prati s posebnom pozornošću.

'Imaju odličnu momčad i toplo se nadam da će izbaciti Malmö i ući u Ligu prvaka.'

Ako situacija na ljestvici ostane slična, u devetom kolu bi dvoboj Dinama i Lokomotive mogao dobiti i aromu derbija.

'Daleko je do tada, ali često je Lokomotiva pružala dobar otpor i tijesno gubila. Možda su nas i podcijenili...'

Ako nastave u sličnom ritmu, taj adut više neće imati u rukavu. Ovakvu Lokomotivu više ni najjači prvoligaši neće podcjenjivati.