NAPOKON DOBIO PRILIKU

Katalinića zamjenjuje legendarni prethodnik

15.08.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Dosadašnji trener RNK Split Ivan Katalinić smjenjen je s te dužnosti zbog loših rezultata u prva četiri kola HNL-a, a naslijedit će ga bivši trener te momčadi Tonći Bašić, objavljeno je u nedjelju navečer u RNK Split

Katalinić je u izjavi novinarima rekao kako je dobio otkaz jer čelnici kluba žele da momčad ove sezone osvoji prvo ili drugo mjesto u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

'Ja im to sa ovom momčadi ne mogu jamčiti i to je razlog smjene,' kazao je Katalinić.

Katalinićeva smjena s trenerske dužnosti RNK Split uslijedila je nakon sinoćnjeg neodlučenog rezultata 2:2 u prvenstvenoj utakmici protiv Osijeka koja je odigrana na Splitovom stadionu Parku mladeži. U dosadašnja četiri kola Hrvatske nogometne lige RNK Split je pod trenerskim vodstvom Katalinića osvojio pet bodova što je za čelnike kluba dovoljan razlog za smjenu iako je Split ove sezone odlično igrao u Europskoj ligi gdje je u dvije utakmice pobijedio slovenski Domžale i plasirao se u treće pretkolo Europske lige u kojem su igrali protiv engleskog Fulhama.

Katalinić je momčad RNK Split preuzeo u lipnju 2010. godine nakon što se ona plasirala u 1 HNL. Tada je Katalinić na trenerskoj klupi RNK Split naslijedio Tonćija Bašića pod čijim se trenerskim vodstvom taj klub najprije iz treće plasirao u drugu a zatim i u prvu ligu. Sada, 14 mjeseci kasnije Bašić će naslijediti Katalinića i tako se vratiti na dužnost trenera RNK Split.