DERBI KOD LORE

Split dominirao, Osijek uzeo bod

15.08.2011 u 10:33

Bionic
Reading

Okončano je i četvrto kolo MAXtv Prve lige, a u posljednjem dvoboju RNK Split i Osijek su podijelili bodove nakon odlične utakmice i konačnog rezultata 2:2

Dvije momčadi koje su proteklih tjedana ostavile odličan dojam odmjerile su snage i podijelili plijen. Poveli su Osječani nakon šest minuta kada je Vidaković sjajnim šutom rasparao mrežu Vukovića.

Nakon vodstva Osijek se povukao i Splićani su spremno preuzeli inicijativu. Nizali su izgledne prilike i Slavonci mogu zahvaliti svom vrataru Kardumu što nisu gubili već do odmora. Ipak, i Kardum je bio nemoćan nakon penala kojega je skrivio Babić na Vitaiću, a snažnim šutom realizirao Obilinović.

U nastavku je Split nastavio juriti po vodstvo, koje su i zasluženo dostigli u 55. minuti. Ipak, to je crna točka na odličnoj predstavi Karduma, koji je već ukrotio Obilinovićev šut, no lopta mu je ispala i Baraban ju je spremio u mrežu.

Split se nije zadovoljio. Katalinićeva momčad krenula je po potvrdu, ali nisu izdržali. U završnim minutama Osječani su krenuli na sve ili ništa i pritisak im se isplatio u 86. kada je Budiša faulirao Ibriksa u kaznenoj zoni. Budiša je isključen, a loptu je s bijele točke u mrežu poslao Marko Babić.

Split je velikim dijelom utakmice bio nadmoćan, ali Osječani su se pokazali kao vrlo čvrst protivnik. Nije nimalo slučajno da su neporaženi nakon četiri kola, ali sada je pred njima težak raspored. U subotu im dolazi Dinamo, pa putuju u Vinkovce i onda dočekuju Belupo. Ako budu uspješni i u toj seriji, postaju izgledan kandidat za Europu.

Split to sasvim sigurno jest, ali rezultati još nisu adekvatni kvaliteti crvene splitske momčadi.