BALAKOV ZADOVOLJAN

Razbuđeni Sharbini i hajduci slomili Istru

13.08.2011 u 22:48

Bionic
Reading

Nakon neuspješnih gostovanja u Stokeu i Zadru igrači Hajduka su rezultatski uspješno apsolvirali putovanje u Pulu gdje su u iznimno poticajnoj atmosferi gotovo punog stadiona domaću Istru 1961 svladali 0:3 (0:1)

Hajduk je od uvodnih minuta krenuo po gol i terensku inicijativu okrunio već u 16. minuti. Kukoč je ubacio s lijeve strane na suprotni kut peterca gdje je, neometan, Tomasov loptu dočekao na volej i efektno ju spremio iza vratara Mancea.

Osim još jednog pokušaja Tomasova Hajduk u prvom poluvremenu nije pokazao puno, dok će većina navijača Istre dvoboj pamtiti po 45. minuti. Njihov najopasniji igrač, crnoputi Belle, sjurio se prema Subašiću, no nije ga uspio svladati, a nakon odbijanca je pogodio Maloču na gol liniji.

Splićani, bodreni glasnom skupinom od 500-tinjak torcidaša, preživjeli su taj šok i u nastavku pokazali da su puno bolja momčad. Prečeste pogreške u zadnjem redu domaćina nagradili su s još dva gola, a taj period je obilježio Anas Sharbini.

Grobnički dragulj koji iznimno rijetko sja odigrao je daleko najboljih pola sata sezone, a nadahnuće je uljepšao s dva gola. U uvertiri je pogodio stativu, pa mu je jedan udarac sjajno obranio Mance, no dva puta je zabio i navukao širok osmijeh na lice trenera Balakova.

Istrani ostaju na tri osvojena boda, što ih uvrštava među ugrožene klubove, dok je Hajduk povezao dvije pobjede i s devet bodova gleda prema vrhu ljestvice.