DOLAZI OSIJEK

Čop i Smoje najavljuju derbi kola u Splitu

11.08.2011 u 16:31

Bionic
Reading

Iako je fokus interesa u Hrvatskoj u pravilu na stadionima na kojima igraju Hajduk i Dinamo, neosporni derbi ovoga kola u splitskom Parku mladeži odigrat će domaći RNK i gosti iz Osijeka

Iako je Split u prva tri kola, ponajprije zbog europskih obveza, već prosuo pet bodova, riječ je o vrlo čvrstoj momčadi koja će ponovno konkurirati za mjesto u Uefinim natjecanjima.

'Uživali smo u Europi, a doma nam je nedostajalo i malo sreće. Sad slijedi Osijek koji je protiv Zagreba pokazao da je jako dobar, ali naš cilj je uvijek pobjeda', kaže Duje Čop koji se nakon prelaska iz Hajduka vrlo dobro snašao u crvenom dresu.

'Ma pun pogodak od transfera. Dobro mi ide, ekipa je odlična i možemo puno. Moramo pobjeđivati da ponovimo lanjski uspjeh, a Osijek je samo jedna od stanica na tom putu. Ponavljam, stvarno su dobri, ali ne bojimo se ni Dinama ni Hajduka, pa je logično - ni Osijeka', zaključuje Čop.

Osječani su drugi na ljestvici. Da je Ljubojević, kojim slučajem, pogodio 'zicer' glavom u 92. protiv Rijeke, bili bi i prvi. Na Dravi vlada sjajno raspoloženje, kapetan Ivo Smoje to nema razloga skrivati:

'Fino nam je krenulo. Igramo kao Osijek u slavnim danima, Zagreb je mogao kući sa sedam, osam golova u mreži. Ima puno mladih, ali nema euforije po pitanju europskog plasmana. Liga se svodi na Dinamo i ostale, a mi ćemo pokušati biti u krugu ovih koji će izboriti Europu.'

Ne zalijeće se u najavama derbija.

'U Split idemo ne izgubiti. Pred nama je gadan raspored, idući vikend nam dolazi Dinamo, pa putujemo u Vinkovce... Bit će teško, ali naoštrit ćemo krampone, pa ćemo vidjeti. Lani smo kod Splita izgubili na dušu suca, a doma su nas nadigrali, ali smo dobili 1:0. Bit će nam lakše u gostima, ali i bod bi bio dobar ulov', kaže bivši branič Dinama i Hajduka, Osijekovo dijete koje se dobro sjeća Čopa.

'Znam ga iz Hajduka, bili smo dobri. Ne znam hoće li igrati naprijed ili na krilu, ali dohvatit ću ga jednom sigurno', kroz smijeh najavljuje Smoje.

Dvoboj je na rasporedu u nedjelju u 20 sati uz izravan prijenos na MAX tv-u.