MAXTV PRVA LIGA - 3. KOLO

Hajduk i Split se iskupili, Santini dotukao Varaždin

08.08.2011 u 08:54

Bionic
Reading

Večeras je kompletirano treće kolo MAXtv Prve lige. Hajduk je na Poljudu svladao Rijeku 2:1, Split je stigao do prve prvenstvene pobjede u sezoni, ali i nad Karlovcem, dok je Zadar na krilima Ivana Santinija pobijedio u Varaždinu

HAJDUK - RIJEKA  2:1 (1:0)

Pod velikim pritiskom, nakon tri uzastopna poraza, nogometaši Hajduka dočekali su Rijeku. Naravno, pred svojim su navijačima morali sprati gorak okus ispadanja iz Europe, što nije nimalo jednostavno. Posebno ako je malo igrača raspoloženo za igru. A osobito onih od kojih se, poput Anasa Sharbinija, to očekuje. Zato je bivši Rijekin igrač dočekan zvižducima, što ga je vjerojatno još malo obeshrabrilo.

No nije Antu Vukušića, koji je u 25. minuti uspio svladati Lisjaka i dovesti Hajduk u vodstvo. Do tog trenutka Rijeka je uglavnom statirala, uz tek jednu prijetnju preko Križmana. Ipak, nakon primljenog gola, gosti s Kantride su se trgnuli te su preko Dedića skoro stigli do izjednačenja.

U drugom poluvremenu Rijeka je bila kudikamo konkretnija, stvarala prilike, a najbolju je imao Pilčić, no njegov je udarac zaustavila greda. I baš dok je Rijeka opasno prijetila Subašiću, Srđan Andrić nakon kornera uspio je glavom skrenuti loptu u mrežu. Činilo se, i riješiti utakmicu. Međutim, samo koju minutu kasnije Švrljuga je smanjio na 1:2 i vratio Rijeku utakmicu. Na žalost gostiju, do kraja utakmice unatoč svom njihovom trudu ipak nisu uspjeli u potpunom preokretu.

VARAŽDIN - ZADAR 1:2 (0:2)

Iako je Ivan Santini još u prošlom kolu, kada je zabio Hajduku prekrasan gol, najavio svoje velike mogućnosti, strijelac Zadra očito je olako shvaćen i u Varaždinu. Doduše, tamo je važnija preokupacija kako preživjeti nego igrati nogomet, pa je i rezultatski neuspjeh te nebriga za suparnika lakše shvatljiva. Varaždin do ovog kola nije zabio ni gola, a ni osvojio boda. Zato su gosti u ovaj dvoboj, bez obzira što je Varaždin do četvrtka bio sudionik europskih natjecanja, ušli kao favoriti.

A još kada je Santini u 30. minuti prekrasnim golom donio prednost Zadru, sve je bilo jasno. Zabio je Santini i pet minuta kasnije, još efektnije, škaricama, pa s pravom nosi epitet junaka utakmice. Baš kao i Davor Vugrinec, veteran u Varaždinu, koji je unatoč svim problemima i godinama još uvijek glavni pokretač akcija svoje momčadi. I prava je šteta što ga trener Toplak nije mogao prije uvesti u igru, jer zabio je Vuga za smanjenje Zadrove prednosti. Ipak prekasno, pa je Varaždin i dalje na dnu tablice bez boda. Ali s jednim postignutim golom.

KARLOVAC - SPLIT  1:3 (0:0)

Utakmica sezone za Ivana Katalinića prošla je sa željenim rezultatom. Naime, trener gostiju nakon ispadanja od Fulhama morao je pobijediti kako bi momčad ostala u gornjem domu prvoligaškog društva. Prema saznanjima iz Karlovca, to im nije bilo ni posebno teško, jer već u prvom dijelu mogli su imati tri, četiri gola prednosti. No ni Obilinović ni Vitaić ni Golubović nisu bili precizni u najvažnijim trenucima.

Otvorilo im se tek u drugom dijelu, kada je Čop zabio za 1:0. Domaćini su se desetak minuta kasnije uspjeli vratiti, golom Novakovića, ali bilo je samo pitanje vremena kada će Split steći novu prednost. I nije trebalo dugo, jer Vitaić je već u 76. minuti zabio za 1:2, a konačnu potvrdu pobjede 'crvenih' donio je Rebić u 88. minuti

IGRANO RANIJE:

Lokomotiva - Šibenik 2:0
Osijek - Zagreb 4:0
Lučko - Istra 1961 0:2
Slaven Belupo - Dinamo 0:2
Cibalia - Inter 0:1