MAXTV PRVA LIGA - 2. KOLO

Hajduk u Stanovima, Slaven kod Splita

31.07.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu posljednje tri utakmice MAXtv Prve lige, od kojih će dvije prenositi MAXtv (Arenasport). Pred kamerama će biti okršaj Splita i Slaven Belupa (19), a zatim Zadra i Hajduka (21). Treći današnji dvoboj je onaj Šibenika i Varaždina (20)

Zadar – Hajduk (21 sat), Arenasport

Kada Hajduk gostuje u Stanovima, to je uvijek praznik nogometa. 'Bili' se kod 'susjeda' osjećaju kao kod kuće, a i statistika je uvjerljivo na strani 'majstora s mora' koji su u njihovih 36 utakmica upisali 26 pobjeda uz šest remija (samo četiri poraza).

No proteklih sezona Stanovi su bili negostoljubiv teren za Splićane. Tako su u zadnjih nekoliko godina čak tri splitska stratega dobivala otkaz ili podnosila ostavku nakon posrtaja kod zadarskog prvoligaša.

Balakov je najavio otvoren i agresivan Hajduk koji će pokušati što prije riješiti pitanje pobjednika, dok bi domaćina zadovoljio i bod pa će zaigrati s jednim napadačem.

'Očekujemo dobru utakmicu. Pokušat ćemo parirati Hajduku dobrim pokrivanjem prostora i visokom koncentracijom', riječi su iz zadarske svlačionice.

Oba trenera imaju na raspolaganju gotovo sve igrače. Tako u Zadru zbog suspenzije nema Ćurjurića, dok je Hajduk bez ozlijeđenog vratara Subašića. U takvoj situaciji posve je jasno tko je favorit.

Split - Slaven Belupo (19 sati), Arenasport

Nakon uspješno odrađenog europskog ogleda s Fulhamom, Splićane očekuje ispit u domaćoj ligi. 'Crveni' su ušli u sezonu porazom i pobjeda je imperativ. No s druge strane stoji neugodni Slaven Belupo.

Trener Splita je najavio promjene da bi osvježio sastav, dok stratega Koprivničana muče slatke brige jer ima na raspolaganju sve igrače.

Prošle sezone su Splićani u obje utakmice sredili 'farmaceute', a posebno su razbili Slaven u Parku mladeži (3:0). Gosti vjeruju da se tako nešto ne može ponoviti.

'Imamo drugačiju momčad, igramo drugačije nego lani i uopće se ne opterećujem time što je tada bilo', rekao je veznjak Slavena Josip Milardović.

Šibenik – Varaždin (20)

Umorni Varaždinci, koji su u Europi odigrali već pet utakmica, dolaze na noge Šibeniku koji se nada nastavku uspješnog niza na Šubićevcu protiv današnjeg suparnika. Naime, Šibenčani su dobili zadnja četiri domaća ogleda protiv Toplakove družine.

U oba tabora ima nekoliko izostanaka, ali ne treba ni spominjati da su Varaždinci iscrpljeni stalnim putovanjima i zato većina vidi Šibenik kao velikog favorita.

'Respektiramo ih, znaju igrati i biti neugodni, ali očekujem pobjedu', poručio je šibenski ofenzivac Niko Tokić.