CIBALIA U ZAGREBU

Mršić: Motivirat će nas menadžeri na tribinama

30.07.2011 u 10:31

Bionic
Reading

Derbi kola MAXtv Prve lige igra se u subotu navečer u Zagrebu, jasno s izravnim prijenosom na Arenisport 1, i u njemu Dinamo protiv Cibalije treba dokazati da ima snage za ritam subota-srijeda te da su pričuve Krune Jurčića dovoljno kvalitetne i za najteže domaće suparnike

U 2. kolu MAXtv Prve lige momčad Cibalije gostuje na Maksimiru, kod aktualnog prvaka i ponajbolje momčadi Hrvatske. Vinkovčani odlaze na noge Dinamu koji je u 1. kolu pobijedio Inter 2:0, ali i nakon dobrih 'modrih' nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Međutim, ni momčad Cibalije ne ide u Zagreb bez aduta. Vinkovčani podsjećaju na startnu pobjedu nad Splitom, koji je s Fulhamom u kvalifikacijama za Ligu Europe odigrao neriješeno, te kažu da je to momčad koja je u zadnjih nekoliko godina vjerojatno najkvalitetnija.

'Idemo u goste najboljoj hrvatskoj momčadi koja je već odigrala četiri ili pet natjecateljskih utakmica. Poznati su već svima Dinamovi rezultati ove godine u kvalifikacijama za Ligu prvaka, na čemu mu iskreno čestitamo. Ipak, putujemo u Zagreb odigrati najbolje što možemo i ne razmišljajući o porazu', rekao je trener Cibalije Stanko Mršić najavljujući utakmicu.

Kaže da je svjestan toga da njegova momčad ne može igrati na kartu umora igrača Dinama jer je to momčad koja ima 22 podjednaka igrača, od kojih svi mogu biti u startnoj postavi i među kojima je teško izabrati najboljih 11.

'Nije samo dovoljno doći u Zagreb i odigrati utakmicu. Mora se biti maksimalno angažiran i kvalitetan. Bit će na tribinama i dosta menadžera i trenera, a siguran sam i gledatelja, tako da će i to biti dodatni motiv igračima koji istrče. Idemo odigrati najbolje što možemo i ne razmišljajući samo o svojoj mreži, jer to tada neće biti dobro po nas. Idemo igrati nogomet, pri čemu bi bod bio velik kao kuća', rekao je Mršić, podsjećajući da su utakmice Dinama i Cibalije uvijek bile neizvjesne, kao i da su Vinkovčani znali i iznenaditi velikog suparnika.

Mršić za utakmicu s 'modrima' može računati na sve igrače osim ozlijeđenih Jonjića i Rugaševića. Velika stvar za njegovu momčad ove godine je i činjenica da Cibalia više nije momčad od samo 11 igrača, jer na klupi za pričuve ima onih koji mogu donijeti preokret. Pokazalo se to i u utakmici sa Splitom, kad u sastavu nije bilo Rugaševića, dok su na klupi za pričuve bili Prgomet, Mazalović, Pavličić, Šimunac, igrači koji su prošlih godina bili nositelji Cibalijine igre.