DINAMO NAKON FINSKE

Jurčić: Cibalia je motivirana, ali mi idemo po pobjedu

29.07.2011 u 12:58

Bionic
Reading

U Finskoj je Dinamo ostvario izvrstan rezultat (2:1), a sad je na redu Cibalia. U subotu navečer, s izravnim prijenosom na MAXtv-u, 'modri' će u drugom kolu MAXtv Prve lige ugostiti uvijek neugodnu i taktički zrelu ekipu iz Vinkovaca

Jurčić o Helsinkiju

'Ne bih želio da smanjenje pritiska ode u krajnost, da ne budemo maksimalno napeti u uzvratu. Naravno da svaki ulazak u Europsku ligu znači ostvarenje minimalnih ciljeva koje smo si postavili, no svi znamo koji je naš san - Liga prvaka.'

Dinamova ekspedicija vratila se u četvrtak iz Finske i dan kasnije novinari su već imali priliku čuti pokoju riječ o narednom suparniku. Riječ je, naravno, o Cibaliji, neugodnoj, taktički i trkački vrlo dobroj momčadi koja u posljednje dvije godine izvrsno parira 'modrima'.

'Čeka nas neugodna Cibalia koja uvijek s posebnim motivom igra u Maksimiru, kao i sve ekipe. Mi smo u ritmu igranja utakmica sva tri dana, a između su putovanja i vremenske razlike, pa ćemo opet rotirati. Imamo 20-ak igrača koji svi ravnopravno konkuriraju za prvu ekipu. Bez obzira na respekt prema Cibaliji koja je igrala bitnu ulogu prošle sezone i ostala na okupu - mi tražimo pobjedu', kazao je trener Kruno Jurčić i dodao kako se u sastav vraća do jučer ozlijeđeni Ivan Tomečak.

'Fizioterapeuti su napravili odličan posao i on konkurira za momčad protiv Cibalije.'

Leandro Cufre je još na poštedi, pa će trener 'modrih' ponovno muku mučiti sa stoperima, no dobra je vijest da bi se do uzvrata s Helsinkijem ipak mogao oporaviti.