DERBI MAXtv PRVE LIGE

Rezultat Cibalije ipak ovisi o pristupu 'modrih'

30.07.2011 u 08:07

Bionic
Reading

Najjača utakmica 2. kola MAXtv Prve lige svakako je ona koju će na Maksimiru odigrati Dinamo i Cibalia. 'Modri', umorni od Europe i puta na sjever kontinenta, te taktički izvrsni Vinkovčani definitivno jamče neizvjesnu i nadamo se golovima ispunjenu utakmicu

Može li Cibalia iskoristiti umor dinamovaca i uzeti bod(ove) na Maksimiru? Ako pitate Stanka Mršića, trenera vinkovačke momčadi, odgovor je - definitivno. No Mršić je tip čovjeka koji nije od velikih riječi i najava, on svoje ideje zapakira u lijepi verbalni paketić, trudeći se istovremeno ne upozoriti suparnika na svoje zamisli i taktičke zamke te ne spustiti adrenalin svojoj ekipi.

'Ne treba biti bolesno ambiciozan, ali ni pesimističan. Dinamo je u dobrom, pobjedničkom ritmu i bit će teško igrati s njime na Maksimiru', kratko poručuje Mršić iz Vinkovaca, naglašavajući pritom da je više puta pogledao nastup 'modrih' u Helsinkiju i da iz te utakmice izvlači određene zaključke. Pametnome dosta!

Mršić igru svoje ekipe već dugo vremena uspješno temelji na disciplini i obaveznoj igri. Igrači mogu imati loš dan, no pod svaku se cijenu moraju pridržavati dogovorene taktike i takav princip izvrsno funkcionira. Jasno, u gradu na Bosutu itekako računaju i na iscrpljenost 'modrih' te eventualno emocionalno pražnjenje nakon utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no trener Kruno Jurčić definitivno neće pristati na razgovor o tome.

Odavno je Jurčić kazao da je jako sretan zbog toga što baš svaku poziciju ima pokrivenu dvojicom podjednako dobrih igrača i ako malo 'šteka' sa stoperima zbog ozljeda, činjenica zaista jest da Dinamo u subotu može komotno igrati i s B ekipom, a da se to ne vidi previše na prezentaciji. Recimo, za očekivati je da će mladi Mateo Kovačić ponovno dobiti priliku umjesto Sammira, možda i Ante Rukavina započne u prvih 11, a Jerko Leko bude zamijenjen Callelom.

Što god trener Zagrepčana odlučio, njegova je momčad apsolutni favorit protiv Cibalije, no nemojmo pritom smetnuti s uma da i puno veće i jače momčadi igraju jako loše nakon europskih utakmica. Vinkovačka momčad sigurno nije za podcijeniti, a rezultati duela Dinama i Cibalije unazad dvije godine daju dovoljno prava na optimizam gostujućim navijačima.

Dakle, može li Cibalia oteti bod Dinamu? Apsolutno, no to ipak više ovisi o igri 'modrih', nego o Vinkovčanima. Dinamo je apsolutni favorit. Susret je na rasporedu u subotu u 20 sati, i to s izravnim prijenosom na MAXtv-u.