STRIJELCI JOŠ 'ŠKRIPE'

HNL: Preokret Karlovca, slavi i Koprivnica

22.07.2011 u 21:59

Bionic
Reading

Tijekom petka su odigrana četiri dvoboja MaxTV Prve lige, u kojima je viđeno osam golova. Samo je Karlovac zabio više od jednog, a osim njih, pobjedom se osladio još samo Slaven Belupo

SLAVEN BELUPO - ZAGREB 1:0

Dvoboj je počeo slijetanjem helikoptera u kojem je bila Nives Celzijus koja je upriličila svoj šou, a sam dvoboj je odlučio leon Benko koji je u 60. minuti zabio iz peterca kraj zbunjene obrane Zagreba. Belupo je bio bolja momčad, a Zagreb ima pravo na ljutnju jer je u prvom poluvremenu mogao biti sviran penal nakon prekršaja na Abdurahimiju. Belupo drži vrh ljestvice zajedno s Hajdukom.

OSIJEK - RIJEKA 1:1

Dobra atmosfera u Gradskom vrtu obilježila je derbi dana u kojemu su dugogodišnji prvoligaši podijelili bodove. Riječani su poveli u prvom poluvremenu golom Alena Dedića (ljetos došao iz BiH drugoligaša Krajišnika), a bod domaćinu je donio Goran Ljubojević koji je odigrao vrlo hrabru partiju unatoč razbijenoj glavi. Upravo je glavom mogao donijeti i pobjedu na isteku dvoboja, ali lopta je prošla s 'krive' strane stative.

KARLOVAC - ISTRA 1961 2:1

Igor Pamić se vratio u Karlovac, no samo da bi svoje Istrijane odveo do prve pobjede u prvenstvu. Krenuli su sjajno i nakon lijepog nogometa zasluženo poveli golom Sušića, ali u nastavku Karlovčani preuzimaju inicijativu koja im je donijela preokret. Izjednačio je Kovačević s bijele točke, a veliko slavlje Karlovca inicirao je, na dodavanje Kovačevića, Novinić u posljednjim trenucima susreta.

LUČKO - ZADAR 1:1

Lučko je svoju prvoligašku premijeru odradilo u Kranjčevićevoj i povelo golom Nikole raka koji je lijep prodor okrunio neobranjenim udarcem. Ipak, na kraju mogu biti zadovoljni bodom. Santini je propustio dvije sjajne prilike za izjednačenje (druga je završila na vratnici), ali je ono ipak došlo nakon gola Begonje iz gužve u 87. minuti.

U subotu prijepodne će na tportalu biti dostupne snimke sva četiri dvoboja.

Ranije odigrano: Hajduk - Šibenik 2:1
Subota, 18 sati: Dinamo - Inter
Nedjelja 20sat: varaždin - Lokomotiva, Cibalia - RNK Split