DVA DANA DO POČETKA

Naš Hajduk: Klub i službeno postao 'dite puka'

22.07.2011 u 17:07

Bionic
Reading

U subotu, na dan Hajdukove prijateljske utakmice s Barcelonom na Poljudu, kreće još jedan veliki projekt za splitski klub: počinje se s upisivanjem članova nove udruge Naš Hajduk

Nakon višegodišnjih pritisaka na gradsku vlast te višemjesečnih pregovora, Hajdukovi navijači okupljeni u Torcidi uspjeli su nagovoriti sve splitske gradske vijećnike na novi model biranja članova nadzornog odbora. Umjesto političara, sedam od ukupno devet članova NO-a ubuduće će izravno birati upravo navijači, odnosno članovi Našeg Hajduka.

Raspisat će se javni natječaj, potom će zajednička komisija Grada Splita i Torcide utvrditi koji kandidati zadovoljavaju uvjete i Hajdukov kodeks, a na koncu će navijači glasovati - osobno ili dopisnim putem. Sedam kandidata s najviše glasova bit će imenovano u nadzorni odbor, a očekuje se da će prvi neposredni izbori u Hajduku biti dovršeni do rujna ili listopada ove godine.

Članom udruge Naš Hajduk može postati svaki Hajdukov navijač koji na račun kluba uplati godišnju članarinu od sto kuna. Torcida je time osigurala i dodatni izvor prihoda za klub, u čiji proračun kroz ulaznice i ostale prihode navijači ionako uplate respektabilnih 12 milijuna kuna. Za razliku od njih, Grad Split kao većinski vlasnik kluba već pet godina nije uplatio nijednu kunu.

Učlanjenje započinje sutra na nekoliko lokacija u Splitu, a najavljeno je da će se to uskoro moći napraviti i u poslovnicama Splitske banke te preko internetske stranice Ulaznice.hr. O početku akcije učlanjenja Torcida je izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Nakon što je projekt Naš Hajduk prošao Gradsko vijeće, u subotu se kreće s učlanjivanjem! Izborili smo se za priliku da odlučujemo o Hajduku, odnosno da spriječimo uništavanje našeg kluba!

Na dan utakmice s Barcelonom bit će postavljeni štandovi na Rivi, Pjaci, u Marmontovoj ulici te ispred Poljuda, a uskoro će se moći učlaniti i u poslovnicama Splitske banke te preko internetske stranice Ulaznice.hr. Pri učlanjivanju treba se imati osobna iskaznica te OIB.

Učlanjenjem se, osim prava sudjelovanja u demokratskom izboru nadzornog odbora Hajduka, ostvaruje i pogodnost pri kupnji u Cro Fan Shopu od 10 posto. Dodajmo i da članovi Hajduka imaju prednost pri rezervaciji ulaznice za utakmice.

Članarina za 2011. godinu iznosi 100 kuna i cijeli iznos ide Hajduku! Nadamo se da ćemo ovom akcijom račun našeg kluba podebljati za milijunski iznos te da će ljudi izabrani (od strane navijača - članova Hajduka) u nadzorni odbor brinuti o svakoj kuni u klubu!


Učlani se i odlučuj! Budi Hajduk!