U ZADNJI ČAS

Prijenosi MAXtv Prve lige ipak na Hrvatskom radiju

22.07.2011 u 11:37

Bionic
Reading

HRT je potvrdio na svojim službenim internetskim stranicama da će Hrvatski radio ipak nastaviti s prijenosima s prvoligaških stadiona i u novoj sezoni

'I ove sezone na valovima Hrvatskog radija moći čete slušati prijenose svih utakmica Prve hrvatske nogometne lige! Nakon dugotrajnih pregovora, Sportski program Hrvatskog radija uspio je otkupiti prava za elitni razred hrvatskog nogometa', stoji na internetskim stranicama HRT-a, što zapravo znači da su čelnici s Prisavlja u posljednji trenutak ipak osigurali novac za prava na radioprijenose.

Neslužbeno saznajemo da je u igri za prava bio i Narodni radio, no tradicija duga više desetljeća ipak će biti nastavljena.

'Hrvatski radio tako je nastavio dugu tradiciju praćenja hrvatskog nogometa, koja traje pune 84 godine. Prvi radijski prijenos nogometne utakmice u Hrvatskoj dogodio se 1927. na Radiju Zagreb kada je prenošen dvoboj između Građanskog i HAŠK-a za Balokovićev zlatni pokal. Utakmicu je prenosio Polić, a susret je završio pobjedom Građanskog od 4:2', piše na kraju kratkog teksta objavljenog na HRT-ovom webu, uz najavu večerašnjih prijenosa.