DINAMO NA PRIPREMAMA

Jurčić: Moji igrači su 'gladni' uspjeha

22.06.2011 u 12:57

Bionic
Reading

'Imamo odlično složenu momčad što se tiče govornog područja i generacija. Većina su mladi igrači koji su itekako željni rada i napredovanja, a ovi stariji poput Leke, Cufre, Tonela i još nekih su gladni uspjeha i to se vidi na svakom treningu', smatra Kruno Jurčić

Dinamo se u srijedu popodne vraća s Rogle. 'Modri' su na 1517 metara nadmorske visine u sedam dana priprema odradili 11 izuzetno napornih treninga, niz različitih vježbi, nekoliko međusobnih utakmica i jednu prijateljsku utakmicu. Nakon svega, sjeli smo s trenerom Jurčićem i porazgovarali o njegovim dojmovima.

Kako ste zadovoljni s odrađenim poslom?
Mogu reći da sam jako zadovoljan. Igrači su sjajno i bez pogovora obavljali vrlo naporne zadatke koji smo postavili pred njih. Jednako bitno, ako ne čak i bitnije jest naglasiti kako je atmosfera u momčadi zaista odlična.

Spomenuli ste dobru atmosferu koja se zaista može osjetiti i vidjeti na svakom treningu.
Da, to je jako bitno. Kada sam prvi puta bio ovdje imali smo dobru atmosferu, no sada stvari unutar momčadi zaista funkcioniraju sjajno. Svi igrači s guštom obavljaju vježbe.

Što mislite, koji su glavni razlozi tome?
Imamo odlično složenu momčad što se tiče govornog područja i generacija. Većina su mladi igrači koji su itekako željni rada i napredovanja, a ovi stariji poput Leke, Cufre, Tonela i još nekih su gladni uspjeha i to se vidi na svakom treningu. Također, većina igrača je s našeg govornog područja što puno olakšava rad, a čak i stranci koji su s nama nisu novi i razumiju jezik.

Igrači se čine sretni metodama koje je donio kondicijski trener Zvonko Komes.
Igrači sami najbolje znaju koja im vježba koliko koristi i znaju da su već danas fizički moćniji nego prije tjedan dana. Kada su svjesni vlastitog napretka - lakše im je raditi vježbe koje su ponekad izuzetno isrpljujuće.

Dinamo je u ponedjeljak saznao protivnika u 2. pretkolu Lige prvaka; bit će to azerbajdžanski Neftchi Baku.
Sigurno nije protivnik kojeg smo priželjkivali, no mi razmišljamo samo o uspjehu. Cilj je doći do Lige prvaka ili napraviti nešto upečatljivo u Europskoj ligi, a da bismo to napravili moramo proći pretkola. Kažem, nije idealan protivnik, no mi imamo svoj cilj i planiramo ga ispuniti; neovisno o tome tko se nađe na putu.

Ekipa već sutra putuje u Pleternicu gdje ih očekuje prijateljska utakmica, a onda slijedi drugi dio priprema u Mariboru.
Radi se o prijateljskoj utakmici na kojoj će, kao i Šmarju, igrati dvije momčadi; svaka po poluvrijeme. Nakon toga, ekipa u nedjelju putuje u Maribor gdje ćemo biti desetak dana.