FINALE U BEOGRADU

Đoković vratio Srbe u igru za osvajanje Davis Cupa

03.12.2010 u 18:57

Bionic
Reading

Pobjedom Novaka Đokovića nad Gillesom Simonom, Srbija je ostala u borbi za svoj prvi naslov u Davis Cupu. Naime, Monfils se lako obračunao s Tipsarevićem i da su Francuzi nakon prvog dana imali 2:0, vrlo vjerojatno bi deseti put osvojili ovaj trofej

U prepunoj beogradskoj Areni, finalni dvoboj Davis Cupa između Srbije i Francuske otvorili su Janko Tipsarević i Gael Monfils. Francuski je tenisač taj dvoboj dobio vrlo lako sa 3:0 (6:1, 7:6, 6:0), pa je na prvom srpskom reketu, Novaku Đokoviću, bio velik posao. Naime, da je kojim slučajem izgubio od Gillesa Simona, to jest da su Francuzi već nakon prvog dana imali prednost od 2:0, teško da bi u sljedeća tri meča propustili osvojiti taj jedan bod za svoj deseti naslov.

Ovako je Đoković uzvratio gostima te porazio Simona sa 6:3, 6:1, 7:5, ostavivši svoju reprezentaciju u nadi da može do prvog naslova u Davis Cupu.

U subotu je na rasporedu igra parova, a za nju su prijavljeni Nenad Zimonjić i Viktor Troicki za Srbiju te Michael Llodra i Arnaud Clement za Francusku.