BRAVO!

Rekord zlatnog Kralja u dizanju utega

28.11.2010 u 17:05

Bionic
Reading

Osvajač zlatne medalje u bacanju kugle na paraolimpijskim igrama u Pekingu, Darko Kralj novi je hrvatski rekorder u dizanju utega za osobe s invaliditetom

Na 4. državnom prvenstvu dizača utega s invaliditetom koje je održano u Grubišnom Polju Kralj je u kategoriji dizača preko 100 kilograma osobne težine pobijedio s rezultatom od 205 kilograma.

Drugo mjesto osvojio je Josip Slivar iz Bjelovara s podignutom težinom od 160 kilograma, dok je treći bio Ljubinko Crnojević iz Bjelovara s podignutom težinom od 115 kilograma. U kategoriji dizača lakših od 100 kilograma pobijedio je Josip Zima iz Grubišnog Polja s podignutom težinom od 90 kilograma.

Početkom siječnja Kralj će zajedno s ostatkom atletske reprezentacije nastupiti na svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Kralj je 2009. godine na svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s amputacijama, niskim rastom i u kolicima koje se održalo u indijskom Bangaloreu, osvojio zlatnu medalju bacivši kuglu 14.40 metara što je samo tri centimetra slabiji rezultat od njegovog svjetskog rekorda koji je postavio u Pekingu.