VELIKAN SA 23 GODINE

Crosby sasvim blizu velikog Lemieuxa

28.11.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Samo je Mario Lemieux u povijesti NHL-a na jednoj utakmici zabio iz svih pet mogućih situacija, a Sydney Crosby u noći sa subote na nedjelju bio je tako blizu ponavljanja tog grandioznog uspjeha

Pittsburgh Penguinsi u noći sa subote na nedjelju s lakoćom su protiv Calgary Flamesa upisali novu pobjedu (4:1), no veća vijest od šeste uzastopne pobjede 'pingvina' i ukupno 15. u sezoni definitivno je igra njihove najveće zvijezde. Sydney Crosby zabio je tri gola, među njima i 200. u NHL-u, promašio kazneni udarac i tako propustio približiti se ostvarenju koje je u američko-kanadskoj profi ligi napravio jedino veliki Mario Lemieux.

Naime, samo je aktualni vlasnik Penguinsa na jednoj utakmici zabio iz svih pet maksimalnih mogućih situacija: s igračem više i manje, dok su snage na ledu izjednačene, iz kaznenog udarca i u praznu mrežu. Zbilo se to na Staru godinu 1988, a suparnik su bili New Jersey Devilsi.

Crosby je prvi gol zabio pet na pet, drugi s igračem više, treći s igračem manje u praznu mrežu te promašio kazneni udarac.

'Zabiti iz svih pet situacija dosad mi je bilo nezamislivo, ali sad kad sam bio tako blizu... Baš šteta što sam promašio taj penal', kazao je Crosby nakon susreta. S tri postignuta gola 23-godišnji Kanađanin probio se na prvo mjesto po broju bodova u dosadašnjem tijeku NHL sezone i drugo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca. Skupio je 18 golova, samo tri manje od Stevena Stamkosa. Usput, i zasad je drugi asistent lige...