SPEKTAKL U BiH

Schumacher dolazi u Mostar igrati nogomet

25.11.2010 u 14:02

Bionic
Reading

Mostar će sljedeće godine ugostiti vozače Formule 1, ali ne u sklopu neke utrke, već humanitarne nogometne utakmice čiji će prihod ići za pomoć centrima za stare i nemoćne osobe te djeci s posebnim potrebama u tom gradu

Kako prenosi bosanskohercegovački Dnevni avaz, sljedeće godine će vozači Formule 1, predvođeni velikim Michaelom Schumacherom, doći u Mostar. Ne, nije riječ o spektakularnoj utrci Velike nagrade Bosne i Hercegovine. Naime, isti list tvrdi da će se održati humanitarni nogometni susret vozača Formule 1, a prihod od te utakmice ići će za pomoć centrima za stare i nemoćne osobe te djeci s posebnim potrebama u Mostaru. To je obećao Mario di Natale, predsjednik Svjetske fondacije vozača Formule 1 za solidarnost.

'Di Natale je najavio svoj skori dolazak u Mostar, s ciljem da se dogovori održavanje te utakmice iduće godine, nakon završetka sezone. Inicijativa je nastala prije nekoliko dana, kada su predstavnici Mostara bili u talijanskom gradu Citadeli, gdje je odigrana humanitarna utakmica pilota Formule 1 i momčadi Lions, čiji su prihodi išli za izgradnju dječje bolnice u Beninu u Africi', kazali su Dnevnom avazu iz mostarske gradske uprave.