BAŠIĆ I MAGLAJLIJA NOVI TRENERI

Červar raskinuo ugovor sa Zagrebom

16.02.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Dosadašnji trener rukometaša kluba Zagreb Croatia osiguranje Lino Červar u ponedjeljak je s klubom potpisao dogovor o raskidu ugovora. Iako je u priopćenju spomenuto da su razlozi i zdravstvene prirode, jedini razlog je to što ni Zagreb ni reprezentacija ne ostvaruju ono što se od tih ekipa očekivalo

U ponedjeljak je hitno održan satanak uprave RK Zagreb Croatia osiguranje na kojem je donesena odluka da je Lino Červar u ovom trenutku nepotreban 'zagrebašima'. Klub je povodom takvog raspleta poslao priopćenje, koje prenosimo u cijelosti.

Čelnici kluba u interesu očuvanja ugleda i rejtinga Zagreba prihvatili su prijedlog šefa stručnog stožera gospodina Lina Červara i donijeli odgovarajuće hitne odluke:

1.Šef stručnog stožera gospodin Lino Červar istakao je u posljednje vrijeme svoje zdravstvene poteškoće te zbog neočekivanog poraza protiv momčadi Chamberyja iz zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga podnosi sporazumno razvrgnuće ugovora.

2.Donesena je odluka o sankcioniranju igrača i trenera do visine jednomjesečnog ugovornog primanja (neto plaća) nakon poraza od Chambreyja. Ukoliko se momčad uspije plasirati u četvrtfinale LEP-a, ova odluka neće se primijeniti.

3.Poslije završetka drugog kruga skupine 1. LEP-a, dakle do 10. ožujka 2009. klub
će obznaniti transfer listu 5-6 igrača, koji mogu pronaći novi klub odmah ili do kraja sezone 2008/2009.

Nadalje, već smo u završnim pregovorima s četiri hrvatska rukometaša i jednim inozemnim igračem, kako bismo spremni dočekali novu 2009/2010. natjecateljsku sezonu i tako nastojali igračkom kvalitetom i stručnim radom zadržati europske ciljeve.

4. U roku od deset dana izvršit će se revizija ugovora kod profesionalnih igrača i trenera, što će rezultirati smanjenjem određenih primanja, a kod manjeg broja igrača ugovorne obveze i prava zadržat će se na istoj razini.
Također, revidirat će se optimalno i svi ostali rashodi – troškovi kluba u narednom razdoblju.
Sve ovo se poduzima u vrijeme svjetske i naše recesije, što ima za cilj sačuvati klub u realnim okvirima financijske stabilnosti.

5. Do kraja sezone 2008/2009. prvu momčad vodit će treneri Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić