OPET DRAMA HOKEJAŠA

'Medvjedi' doživjeli i šesti poraz u nizu

23.11.2010 u 21:40

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka odigrali su u utorak odgođenu utakmicu 21. kola Ebel lige protiv Graza, no unatoč fenomenalnom početku, nisu uspjeli stići do pobjede. Bio je to već šesti uzastopni poraz 'medvjeda' računajući i poraze u produžecima ili nakon kaznenih udaraca

Šestu utakmicu zaredom Medeščak je doživio poraz. Ovog puta zbilo se to u Grazu, gdje su 'medvjedi' igrali odgođenu utakmicu 21. kola Ebel lige. Računajući gubitke bodova u produžecima ili nakon kaznenih udaraca, to je već niz koji svakako mora zabrinuti trenera i upravu kluba.

Zagrepčani su utakmicu otvorili fenomenalno! Tri pogotka u osam minuta nagovještavalo je konačni prekid crnog niza, a pritom se posebno isticao novi igrač u momčadi Jamie Rivers koji je s dvije asistencije bio najzaslužniji za visoko vodstvo Medveščaka. Nažalost, Austrijanci su vrlo brzo uspjeli smanjiti na 2:3 i u drugu trećinu ući odlučni i spremni za potpuni preokret.

'Medvjedi' su drugih 20 minuta otvorili novim pogotkom, i to samo 47 sekundi nakon podbacivanja paka, ali umjesto da zadrže vodstvo od 4:2, dopustili su nevjerojatni rasplet kakav se rijetko viđa. Rivers je na početku 32. minute zbog grubog starta na suparnika dobio 5+20 minuta kazne i tako zapečatio sudbinu 'medvjeda'. Kristan je nakon toga prepustio mjesto Krošelju, no očito je bilo prekasno.

Ma koliko se zagrebački dečki trudili u zadnjih 20 minuta, do promjene rezultata nije došlo i bodovi su još jednom ostali sretnijim i spretnijim suparnicima. Iduća utakmica i nova prigoda za popravak bit će već u petak, kada u Dom sportova stiže Linz. Zanimljivo, upravo je Linz posljednja momčad koju su 'medvjedi' pobijedili, i to u gostima, nakon izvođenja kaznenih udaraca, 26. listopada. S obzirom na to da je u petak 26. studenoga, sasvim je jasno da Medveščak na pobjedu čeka punih mjesec dana.