OBITELJSKI USPJEH

Tata Joško: Blankina je nagrada točka na i

23.11.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Međunarodni atletski savez (IAAF) u nedjelju je proglasio Blanku Vlašić najboljom atletičarkom svijeta za 2010. godinu. To je još jedna potvrda veličine hrvatske visašice, ali i priznanje za sve njezine uspjehe. Njezin otac i trener Joško Vlašić tvrdi da je to samo točka na i svega dosad napravljenog

Nedjelja navečer u Monte Carlu bila je posebna za najbolju visašicu svijeta Blanku Vlašić. Hrvatska sportska heroina proglašena je najboljom atletičarkom svijeta za 2010. godinu. Veliki pečat ovoj krasnoj sportskoj priči utisnuo je Blankin otac i trener Joško Vlašić koji je na svoj način doživio ovo priznanje.

'Ova nagrada koju je Blanka dobila izazvala je pomutnju u pozitivnom smislu. Svima treba točka na i kako bi priznali rezultate. Dok se službeno ne kaže, onda mi to ne prihvatimo. Tako da je ova nagrada točka na i svega što smo dosad radili. Ja sam svoje proslavio na Poljudu kada je Blanka na Interkontinentalnom kupu otrčala počasni krug. Ovo sada sam puno intimnije i mirnije proživio. Nije bilo napetosti i iščekivanja', kazao je Joško Vlašić u razgovoru za tportal.

Koliko znači ovo priznanje vama i Blanki?

'Malo me je zatekla pompa nakon što je Blanka proglašena najboljom atletičarkom. IAAF je izvrsno uređen savez i normalno da je odjek bio velik. Zovu me prijatelji iz raznih dijelova svijeta i čestitaju. Puno se piše o tome, i to me iznenadilo. Ovo je priznanje za sve nas koji smo barem malo sudjelovali u svemu tome. Ja kao roditelj sam jako ponosan.

Biti najboljom atletičarkom u 2010. godini može biti samo veliki motiv za daljnji rad.

'Uvijek su motiv i zdravlje najvažniji u svemu tome. Bez te dvije stvari ništa se ne može napraviti. Kad smo krenuli u sve ovo, napravili smo kućice naših motiva koje onda ostvarimo. Blanka neće biti mirna dokle god ne popuni sve te kućice, u to sam siguran', rekao je Joško Vlašić koji nije želio reći da je jedna kućica i obaranje svjetskog rekorda, no kroz retke se može i to pročitati.

Iako je vrijeme slavlja, Blanka ne zapušta treninge, dapače.

'Mi smo već šest tjedana u trenažnom procesu i pripremama za novu sezonu. Već smo odradili dva mikro ciklusa, tako da su pripreme u punom jeku. Već smo i danas ujutro obavili trening', završio je trener najbolje atletičarke svijeta.