Ostali sportovi POTREBNA DVA MILIJUNA KUNA

Akcija: Pomozimo Sandri Paović

  • Autor: B. Š.
  • 26.2.2009 15:53:54
  • 16.2.2009 11:29:00

Nesretna Sandra Paović i dalje leži u francuskoj bolnici, a oporavak od teških ozljeda zahtijeva dugotrajan i skup oporavak. Sandri je potrebna i vaša pomoć

Tridesetog siječnja 2009. naša olimpijka Sandra Paović stradala je u teškoj prometnoj nesreći na putu prema pariškoj zračnoj luci.

U toj nesreći Sandra je vrlo teško ozlijeđena i ovih dana se nakon teške operacije u francuskoj bolnici bori za život. Prema izjavi francuskih liječnika (potvrđenih 'drugim mišljenjem' njemačkih liječnika), šansi za potpuno ozdravljenje gotovo da i nema.

No, da bi se uspjela koliko-toliko oporaviti i nastaviti živjeti, potrebno je uputiti Sandru na liječenje u posebnu kliniku, što zahtijeva ogroman novac (oko 300.000 eura za oko devet mjeseci liječenja). Sama operacija i dosadašnje liječenje (koje će trajati još neko vrijeme) dodatno su financijsko opterećenje, koje će, nadamo se, pokriti osiguranje (iako nismo sigurni da će i to biti dostatno samo za tu namjenu).

Financijsku pomoć od svoje obitelji ne može dobiti. Naprotiv, ona je uzdržavala svoju obitelj (prognanike iz Vukovara) u kojoj je majka prije nekoliko mjeseci imala moždani udar i nije sposobna za samostalan život, a otac je uglavnom nezaposlen ili radi kao čuvar za minimalnu plaću.

Hrvatski Olimpijski odbor i Hrvatski stolnoteniski savez odlučili su osnovati poseban fond solidarnosti za pomoć Sandri, a takav fond osnovat će i Europska stolnoteniska unija za međunarodnu pomoć.

Zato se obraćaju svim prijateljima stolnog tenisa i športa općenito da prepoznaju ovu plemenitu akciju i svojom financijskom pomoći (donacijom) omoguće Sandri što brži oporavak.

'Sandrin oporavak i budući život ovise o nama i našoj pomoći', navodi se u priopćenju Hrvatskog stolnoteniskog saveza i tvrtke Iskon koja se priključila akciji.

U tu je svrhu otvoren žiro-račun u Privrednoj banci:

Nositelj računa: Hrvatski stolnoteniski savez -HUMANITA
Broj računa je: 2340009-1510372912

Za uplate iz inozemstva, obavezno navesti sljedeće:

HR14 2340 0091 5103 7291 2
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.
10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Kontakt: info@mladost-iskon.hr

Sličnu akciju, sa istim ciljem, prikupljanjem pomoći za Sandru, pokrenuli su Hvatski olimpijski odbor i Hrvatski stolnoteniski savez. Hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentativki potrebno su skupocjeno liječenje i rehabilitacija, a jedan od načina pomoći je i donacijski telefon koji će biti u funkciji od 18. veljače 2009. godine.

Donacijski telefon za prikupljanje financijske pomoći za Sandru Paović je 060 888 401; cijena poziva iz fiksne mreže iznosi 3,66 Kn, a iz mobilne mreže 4,93 Kn (PDV uključen).

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku