ODBOJKA - LIGA PRVAKINJA

Debi Splićanki protiv snažnog Dinama

24.11.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Hrvatske prvakinje u odbojci po prvi puta u svojoj povijesti nastupaju u odbojkaškoj Ligi prvakinja. Prvo kolo im je odmah donijelo 'vatreno' krštenje u Moskvi protiv odbojkašica Dinama

Odbojkašice Splita debitantice su u odbojkaškoj Ligi prvakinja. Klub koji je osnovan 1979. godine tek je prošle sezone osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu napravio povijesni uspjeh i plasman u odbojkašku Ligu prvakinja i MEL ligu u kojem sudjeluju klubovi iz Austrije, Slovačke, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Za ovu sezonu Splićanke su se pojačale s dvije Brazilke – tehničarka Marcelinha i primačica Mariana Alves. U Ligi prvakinja se natječu u skupini s Fenerbahčeom, Bergamom i moskovskim Dinamom, što bi se, da se radi o nogometu, moglo prevesti prema snazi kao Bayern, Inter i Barcelona.

Već u prvom kolu igračice trenera Angela Vercesija imaju izuzetno gostovanje kod Dinama u Moskvi. Splićanke su sam vrh europske odbojke i k tome se radi o izuzetno bogatoj ekipi koja u svojim redovima ima razornu pucačicu Godinu.