DOGOVOR NA POMOLU

Jakov Fak od petka ipak nastupa za Sloveniju?

18.11.2010 u 19:42

Bionic
Reading

Hrvatski biatlonac Jakov Fak, o čijoj su sudbini odlučivali čelnici biatlonskih saveza Slovenije i Hrvatske, ipak ne bi trebao prekidati karijeru, kako je u jednom od najcrnjih scenarija moglo pisati

Iako je još prije par dana izgledalo sve prilično crno, to jest postojala je mogućnost da zbog pomanjkanja pregovaračkih sposobnosti čelnika saveza Jakov Fak prekine karijeru, vijesti od četvrtka sugeriraju najsretnije rješenje. Po njemu bi taj osvajač brončanih olimpijskih i svjetskih medalja u petak ipak trebao dobiti ispisnicu iz Hrvatskog bitalonskog saveza te preseliti pod slovensku zastavu.


'Što ima novog oko Faka? Pa to da prvi krug pregovora nije prošao uspješno, ali se zato nadamo da će u petak, negdje u vrijeme ručka, ali to ne znači na ručku, ipak sve riješiti na zadovoljstvo svih strana', rekao je za tportal glavni tajnik HBS-a Robert Kontak.

A to znači da će Fak skijati i pucati za Sloveniju?

'Tako bi trebalo biti. No, ne želim unaprijed nešto tvrditi, već se nadam, da ćemo na razini predsjedništva dvaju saveza sklopiti sporazum, a na temelju toga Jakov će dobiti ispisnicu.'

Dakle, nije samo u pitanju potraživanje HBS-a od spominjanih 100.000 eura?

'Novac je čak u cijeloj priči najmanje važan. Nama je važan cjelokupni sporazum kakav smo imali sa Slovencima, kao i u prethodne četiri godine, to jest prethodnom olimpijskom ciklusu', zaključio je Kontak.

Na zadovoljstvo svih ljubitelja sporta, kojima je najvažnije da se jedna moguće uspješna karijera ne završi u ladicama kancelarija, rješenje je na vidiku.