NAKON ABU DHABIJA

Ferrari ogorčen kritikama talijanskih političara

15.11.2010 u 18:50

Bionic
Reading

Kada političari budu učinili upola toliko za Italiju koliko je učinio Ferrari onda će imati pravo na kritiku, kazao je šef F1 momčadi Ferrari Luca di Montezemolo odgovarajući na izjave talijanskih političara u kojima se pozivaio na njegovu ostavku nakon izgubljenoga naslova svjetskog prvaka u Abu Dhabiju

Nakritičniji je bio Roberto Calderoli, ministar iz Sjeverne lige, koji je izjavio kako Montezemolo mora otići zbog 'sulude taktike' kojom su Ferrari i Fernando Alonso izgubili svjetski naslov. I Piero Ferrari, sin legendarnog oca Ferraria Enza, izrazio je čuđenje i žalost pojedinim izjavama političara glede nedjeljne utrke.

'Nikad u povijesti Ferrarija političari se nisu miješali, niti to trebaju činiti u dobru ili zlu kao sada. Želimo da tako i ostane', kazao je Piero Ferrari, dodavši kako ugled njegove momčadi višestruko premašuje sve što su političari ikad uradili za dobrobit Italije.

Alonso i Ferrari su izgubili naslov katastrofalnom strateškom pogreškom preranog zaustavljanja u boksu, što je priznao i operativni šef Stefano Domenicali.

'Sve je to ipak sport. To je kao da odete do finala Svjetskog nogometnog prvenstva i onda izgubite lošijim izvođenjem jedanaesteraca. Ako pogodite svih pet onda ste heroj, a ako promašite postajete magarac. Sport pripada samo sportašima i onima koji znaju što i o čemu govore', kazao je Domenicali.