ULAZE U KANDIDATURU

Zagreb želi Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici

15.11.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Hrvatski atletski savez (HAS) i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavili su ulazak Zagreba u kandidaturu za Svjetsko dvoransko prvenstvo 2014. koje bi se organiziralo u zagrebačkoj Areni

Međunarodna atletska federacija (IAAF) će postupak kandidature otvoriti u siječnju iduće godine, a konačnu odluku o domaćinstvu donijet će Savjet IAAF-a na zasjedanju u studenom 2011.

Ulazak Zagreba u kandidaturu za domaćinstvo SP-a dogovoren je na današnjem sastanku na kojem su uz gradonačelnika Bandića sudjelovali i predstavnici HAS-a, predsjednik Lucijano Sušanj, direktor Siniša Ergotić, te direktorica zagrebačkog mitinga Ivana Brkljačić.

'Organizacija SP-a je svakako najveći atletski događaj u našoj zemlji jer bi na njemu nastupilo više od 800 atletičara iz 150 zemalja. U naš glavni grad bi došlo još 600 službenih osoba, 1.000 novinara, a TV signal bi išao u 140 zemalja svijeta,' izjavio je za Hinu direktor HAS-a Siniša Ergotić.

Kao glavni konkurenti Zagrebu spominju se Toronto, Berlin i Singapur, a cijela organizacija stajala bi oko 25 milijuna kuna u što ulazi i atletska staza s kompletnom konstrukcijom čija je cijena sedam milijuna kuna.

Delegacija HAS-a prezentirala je Bandiću plan kandidature, nakon čega je Bandić dao punu potporu planovima HAS-a izrazivši zadovoljstvo predstavljenim planom te želju da Zagreb bude domaćin najboljim svjetskim atletičarima.

Uz Svjetsko dvoransko prvenstvo, tema sastanka bila je i suradnja Grada Zagreba i HAS-a na organizaciji zagrebačkog atletskog mitinga. Suradnja je procijenjena vrlo uspješnom te je dogovoreno da HAS i nadalje bude organizator mitinga.

Ove godine dvoransko SP je održano u Dohi, dok je za dvije godine u Istanbulu.