PREPLAĆENI BOKSAČI

Za osam minuta sramote dobili šest milijuna funti

15.11.2010 u 09:31

Bionic
Reading

U boksu ima previše verzija (WBA, WBC, IBF, WBO…), borbe za titulu u najtežoj kategoriji sve su više uspavanke, a popularnosti 'plemenite vještine' nije pridonio ni meč dvojice Britanaca, Davida Hayea i Audleyja Harrisona, koji je trajao sedam minuta i 53 sekunde

Sramota. To je riječ koja se najviše spominjala nakon što je održan meč za naslov prvaka po WBA verziji. Haye je u trećoj rundi nokautirao Harrisona koji nije ni pokušao oteti titulu.

Prvak je usput u džep pospremio pet milijuna funti, a njegov suparnik milijun. Oko 20 tisuća gledatelja u dvorani M.E.N. Arena u Manchesteru s razlogom je ostalo razočarano, jer dečki u ringu nisu zaslužili tako veliku plaću, posebice Harrison.

U boksačkoj organizaciji razmišljaju i o tome da ne plate Harrisonu zbog onoga što je prikazao. I sudac je već u drugoj rundi morao upozoravati boksače da je to meč, a ne hodanje po ringu.

'To je bila šala i smijurija za navijače koji su platili za to da gledaju jednu od najgorih, zapravo najgoru borbu koju sam ikada vidio', rekao je promotor Frank Warren, dodajući: 'Rekao sam da Harrison nema srce borca, ali moram se ispraviti, jer on uopće nema srce.'

Warren smatra da bi obojica boksača trebala dati novac u fond za bivše boksače koji su ga i zaslužili.

Haye je slavio tehničkim nokautom