SLALOM U LEVIJU

Ivica šesti nakon prve vožnje, vodi Grange

14.11.2010 u 10:03

Bionic
Reading

Nakon što su u subotu žene odvozile svoj slalom u finskom Leviju, u nedjelju su na stazu izašli najbolji slalomaši svijeta. Nakon prve vožnje Ivica Kostelić se nalazi na šestom mjestu i zaostaje za vodećim Francuzom Grangeom 77 stotinki

Finski Levi ovoga je vikenda bio domaćin prvog slaloma u ovoj sezoni. U subotu su vozile žene, a jedina hrvatska predstavnica Ana Jelušić se nije proslavila pa čak nije ušla u drugu vožnju. Dan kasnije po istim padinama vozili su muškarci među kojima i majstor Ivica Kostelić.

Prvu vožnju najbrže je odvozio Francuz Jean-Baptiste Grange kojem je do cilja trebalo 52.32 sekunde, a iza njega su se plasirali Talijan Cristian Deville koji zaostaje 44 stotinke te Austrijanac Manfred Pranger sa 50 stotinki zaostatka. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pred drugu utrku drži šesto mjesto sa zaostatkom od 77 stotinki za Grangeom.

Iz prve jakosne skupine drugu vožnje neće vidjeti nekolicina velikih imena. Michael Janyk, Reinfried Herbst, Benjamin Raich, Giuliano Razzoli te Marcel Hirscher među onima su koji nisu završili ni prvu vožnju.

Nažalost, druga dva hrvatska predstavnika Natko Zrnčić Dim i Dalibor Šamšal nisu izborili drugu vožnju. Zrnčić Dim je zauzeo 31. mjesto ostavši bez plasmana među prvih 30 za svega četiri stotinke sekunde, a Šamšal nije završio utrku.

Druga vožnja na rasporedu je u 12.50.