MASTERS U BERCYJU

Čilić u trećem kolu, Ljubičić ispao

10.11.2010 u 12:58

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić probio se u treće kola turnira u pariškom Bercyju pobijedivši Ukrajinca Sergija Stahovskog nakon teške borbe 6:4, 4:6, 6:3. Za razliku od Čilića, drugi hrvatski predstavnik Ivan Ljubičić poražen je u drugom kolu od Švicarca Warwinke 6.4, 6:4

Marin Čilić uspješno je startao na posljednjem turniru iz Masters serije u sezoni. U pariškoj dvorani Bercy, najbolji hrvatski tenisač nakon dva sata igre pobijedio je Ukrajinca Sergija Stahovskog, 55. igrača svijeta, sa 6.4, 4.6, 6:3

Zadnji puta njih dvojica međusobno su igrala 2007. godine, i to u kvalifikacijama za Roland Garros, no ovo im je prvi sraz na nekom turniru. Čilić se mučio od samog početka, te je za razliku od svog protivnika morao proliti dosta znoja da osvoji svoj servis. Ipak, pri rezultatu 2:2 Čilić radi break, no, nažalost, Stahovski odmah u narednom gemu vraća izgubljeni servis, da bi hrvatski tenisač i drugi puta zaredom oduzeo servis svom protivniku te poveo sa 4:3 i onda set rutinski priveo kraju.

Kroz cijeli drugi set Čilić se mučio sa svojim servisom i bilo je samo pitanje trenutka kada će Stahovski oduzeti servis hrvatskom tenisaču. Dogodilo se to na samom kraju pri vodstvu 5:4 kada je napravio break, ali i tako osvojio set i izjednačio na 1:1.

U posljednji set hrvatski Davis Cup reprezentativac je ušao kudikamo bolje, odmah u startu je oduzeo servis svom protivniku i do kraja seta tu prednost nije ispuštao, već je i povećao.

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u treće kolo jakog ATP turnira u Parizu, budući da je poražen od Švicarca Stanislasa Wawrinke sa 4:6, 4:6 nakon sat i 25 minuta igre.

Najveća Ljubina boljka bila je igra na drugi servis, na koji je osvojio samo 37 posto poena. Također, švicarski mu tenisač nije pružio puno prilika za obrat, pa je Ljubičić u cijelom susretu imao samo jednu break loptu, i to u drugom setu, i nije ju iskoristio.