ODBIJENICA

Varaždin neće platiti 3,5 milijuna kuna HRS-u

27.11.2008 u 14:21

Bionic
Reading

Iako je Svjetsko rukometno prvenstvo pred vratima, svjedoci smo kako prije početka natjecanja naš trofejni sport potresa afera za aferom. Najnoviji je zahtjev HRS-a da mu svaki grad domaćin isplati 3,5 milijuna kuna za organizaciju. Varaždin je to odbio

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok izjavio je da Grad Varaždin Hrvatskom rukometnom savezu neće uplatiti 3,5 milijuna kuna za organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva, koliko čelnici našeg Saveza traže u svom zahtjevu upućenom gradovima domaćinima Prvenstva.

Čehok je dodao da ta sredstva nisu nikada bila predviđena niti su ikada prije bila zatražena, tako da je, prema njegovim riječima, čudno odakle se odjednom pojavio takav zahtjev.

'Od svega toga najvjerojatnije neće biti ništa jer jednostavno Varaždin tih novaca nema, što je potvrđeno i prilikom rasprave o tom pitanju na gradskom poglavarstvu. Prema informacijama koje imam, i čelnici ostalih gradova domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu nisu skloni da udovolje zahtjevu HRS-a', rekao je varaždinski gradonačelnik.

Čehok je mišljenja da bi se HRS-u trebalo pomoći s nacionalne razine, s obzirom na to da će manifestacija poput Svjetskog prvenstva zasigurno donijeti veliku zaradu. Treba spomenuti da slično razmišljaju i u drugim gradovima.

HRS od Zagreba traži 10 milijuna kuna, od Splita 4, a od Osijeka, Varaždina, Poreča i Zadra po 3,5 milijuna kuna.

Inače, dan ranije je u Sportskim novostima izašla izjava predsjednika HRS-a Sandija Šole, koji je rekao da su to iznosi koje svaki grad može podnijeti.