IZGUBLJENI U PRIJEVODU

HBS: Iz Slovenije nas zbog Faka nitko nije zvao

08.11.2010 u 14:11

Bionic
Reading

Razočaran sporošću rješavanja svog statusa, danas se medijima obratio hrvatski biatlonac i osvajač olimpijske medalje Jakov Fak. Naravno, ogorčen je sporošću Hrvatskog biatlonskog saveza, na što su javili i prozvani

Izjavom Jakova Faka, u kojoj je naveo mogućnost i prekida svoje sportske karijere, uzburkale su se strasti u Hrvatskom biatlonskom savezu. Doduše, prvi čovjek Nikola Županić bio je nedostupan, ali se zato Hini javio direktor HBS-a Davor Grgić.

'Pripremamo službeno priopćenje 'o slučaju Fak' i to je sve što vam mogu reći', kazao je Davor Grgić.


'Nije korektno da ja sada dajem bilo kakve službene izjave u svezi navoda Jakova Faka na konferenciji za novinare, ali vam mogu potvrditi da nam se do današnjeg dana nitko iz Slovenskog biatlonskog saveza nije obratio s namjerom da riješimo taj problem', kazao je Grgić napomenuvši da su službeni stavovi HBS-a sadržani u odluci Izvršnog odbora.

Tamo, između ostalog, stoji da je HBS u lipnju, kada je bilo izgledno da će Jakov Fak ostati u Hrvatskoj, bio pred potpisivanjem nekoliko sponzorskih ugovora, od kojih se nakon njegove želja za prelaskom u Sloveniju moralo odustati.

Izvršni odbor HBS je tada najavio da neće raditi probleme Faku pri odlasku, ali je želio i da se Slovenci očituju o činjenici da HBS odlaskom Faka izgubio sponzorske ugovore.