STRAH OD BATINA

Zašto nitko ne želi s Cristiane u kavez

26.10.2010 u 18:23

Bionic
Reading

Nije poznato kada će najopasnija žena svijeta opet u oktogon. Naime, Cristiane Santos zvana Cyborg jednostavno nema pravu konkurenciju i organizatorima Strikeforcea je sve teže naći nekoga tko bi joj se suprotstavio

Cristiane je u slobodnoj borbi debitirala u svibnju 2005, i to porazom od sunarodnjakinje Erice Paes. Lošeg starta koštalo ju je neiskustvo, ali nakon toga Brazilka zna samo za pobjede.

Do danas ih je nanizala deset, usput pretukavši sve rivale, ali zbog svoje dominacije, agresivnosti i nevjerojatne snage sve su je gladijatorice počele izbjegavati.

U kolovozu 2009. ženski Cyborg je osvojio pojas u Strikeforceu protiv dotad neporažene Gine Carano, a Amerikanka se nakon dobivenih batina više nije vratila u kavez. Zapravo nije ni poželjela revanš. Borba s Cristiane je prilika za naslov, ali ni Nizozemka Marloes Coenen ni Amerikanka Jan Finney nisu bile dorasle brazilskoj razbijačici koja nikome ne prepušta titulu. Nakon njih, više nijednu drugu ne zanima meč za titulu najjače žene svijeta dok je s druge strane ta Brazilka.

'Treniram naporno, ali borit ću se tek u siječnju. Ništa nije dogovoreno, ali mislim da ću tada imati novu borbu. Ne znam tko će to biti, još mi traže suparnicu', rekla je nedavno Cristiane te dodala:

'Baš sam pričala suprugu kako mi je stvarno teško naći protivnicu, pa sam čak rekla da ću otići u lakšu kategoriju. On se nasmijao na to i rekao da bi mi tada morali odsjeći noge. Nažalost, preostaje mi samo da poboljšavam svoje vještine i da čekam.'

Dok organizatori borilačkih večeri traže curu koja je spremna stati pred ženskog Cyborga i barem je malo namučiti, Cristiane uživa u slavi. Nedavno je zajedno s mužem Evangelistom fotografirala za ESPN-ov magazin, i to potpuno gola:

'Bili smo goli, ali ništa se nije vidjelo. Glavni dijelovi su ostali u tajnosti. Osjećala sam se privilegirano što su me izabrali, nadam se da sam i na taj način otvorila još vrata za ovaj sport.'

Protiv Carano je na impresivan način uzela pojas