IZNENAĐENJE ZA KRAJ

Medveščak 'gurnuo' Mladost na Jug

24.10.2010 u 15:37

Bionic
Reading

Na završnom turniru Hrvatskog kupa za vaterpoliste, koji će se 11. i 12. prosinca održati u Zadru, igrat će riječko Primorje EB i splitski Jadran, dok će drugi par sačinjavati dubrovački Jug i zagrebačka Mladost

Za najveće iznenađenje Kupa pobrinuli su se danas vaterpolisti Medveščaka koji su u posljednjoj utakmici zagrebačke kvalifikacijske utakmice pobijedili Mladost sa 10:8 i time omogućili vaterpolistima Primorja da, zbog bolje gol razlike, osvoje prvo mjesto ispred Mladosti.

Naime, Mladost je jučer pobijedila Primorje sa 10:7, Primorje - Medveščak sa 13:9, a Medveščak - Mladost sa 10:8. Kako su sva tri kluba pobijedili su POŠK u trokutu tri kluba sa po četiri boda najuspješnije je Primorje EB koje će se sastati s drugoplasiranom ekipom iz dubrovačke skupine Jadranom, dok će Mladost plasman u finale kupa Hrvatske pokušati izboriti protiv Juga.

Za razliku od zagrebačke kvalifikacijske skupine Jug u Dubrovniku nije dopustio nikakvo iznenađenje i sa tri uvjerljive pobjede je osvojio prvo mjesto, dok je danas u odlučujućoj utakmici za drugo mjesto Jadran pobijedio gradskog rivala Mornar Brodospas sa 9:8 i izborio plasman na završni turnir.

U ostalim utakmicama trećeg kola Primorje EB je sa 20:12 pobijedilo POŠK, a Jug - Šibenik sa 15:9.

Konačni poredak kvalifikacijske skupine igrane u Zagrebu: 1. Primorje EB 4 (+1), 2. Mladost 4 (+1), 3. Medveščak 4 (-2), 4. POŠK 0 bodova. Kako je Primorje pobijedilo POŠK sa 20:8, a Mladost sa 15:9, Primorje je zbog bolje gol razlike osvojilo prvo mjesto u skupini.

Konačni poredak kvalifikacijske skupine igrane u Dubrovniku: 1. Jug 6 bodova, 2. Jadran 4, 3. Mornar Brodospas 2, 4. Šibenik 0 bodova.

Na finalnom turniru u Zadru će 11. prosinca igrati Jug i Mladost te Primorje ERB - Jadran, a pobjednici iz tih dvoboja će sutradan odlučiti o pobjedniku Hrvatskog vaterpolskog kupa za 2010. godinu.