SVE PROŠLO OK

Piloti isprobali novu stazu u Južnoj Koreji

22.10.2010 u 10:42

Bionic
Reading

Najbolji piloti Formule 1 odradili su prvi trening na novoj stazi u Južnoj Koreji. Unatoč najavama problema, sve je prošlo u najboljem redu, a najbržima su bili Lewis Hamilton i Mark Weber

Britanski vozač Lewis Hamilton (McLaren) slavio je u prvom, a vodeći u ukupnom poretku, Australac Mark Webber (Red Bull), u drugom slobodnom treningu uoči nedjeljne utrke, prve u povijesti Južne Koreje na posve novoj stazi Jeongam.

Prva dva ispita na stazi udaljenoj oko 400 kilometara od južnokorejskog glavnog grada Seoula pokazala su da je najkonstantniji bio Hamilton, koji je u drugom treningu ostvario treće najbrže vrijeme.

Iako je staza praktički dovršena prije samo dva tjedna, dva slobodna treninga su pokazala da je sve u najboljem redu, a nije zabilježen nijedan izgred, pa čak ni proklizavanje. Južnokorejska vojska uspjela je dovršiti i veliku tribinu na stazi, koja je koštala čak 222 milijuna dolara. Jeongam ima FIA-licencu na sedam godina, do 2016, s opcijom produženja ugovora na još pet godina, a Južnokorejci vjeruju da će za premijerno izdanje prodati barem 90 posto od ukupno 120.000 ulaznica.

Tri utrke prije kraja prvenstva Webber ima 220 bodova, a Španjolac Fernando Alonso i Nijemac Sebastian Vettel imaju po 14 bodova manje.