KAKVA DEMOKRACIJA

Sadam je bio čovjek po Ecclestoneovom ukusu

20.10.2010 u 17:58

Bionic
Reading

U razgovoru za Guardian prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone označio je demokraciju kao loš oblik vladavine, a za idelanog vođu izabrao Sadama Huseina

Prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone opet je uspio svojim izjavama izazvati reakcije u sportskom svijetu. Britanac je demokraciju ocijenio kao nespretno rješenje, čak i za Formulu 1, a bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina opisao je kao dobrog vladara.

'Demokracija nije način na koji se može upravljati. Nije važno je li riječ o tvrtki ili nečem drugom, jer ti uvijek treća osoba upali zeleno odnosno crveno svjetlo za bilo koju stvar. U Velikoj Britaniji smo imali Margaret Thatcher, koja je učinila upravo to i uspješno kormilarila zemljom', rekao je Ecclestone za Guardian te spomenuo i bivšeg šefa Međunarodne automobilske federacije (FIA) Maxa Mosleyja, inače ljubitelja nacista i Hitlera.

'Max je dobar primjer idealnog vođe', izjavio je šef Formule 1, 'Sadam Husein je od Iraka napravio stabilnu zemlju. U to se možete i danas uvjeriti.'

U razgovoru za isti list sjetio se britanske vlade, koja je premalo ulagala u obnovu staze u Silverstoneu.

'Oni su potrošili bogatstvo za Olimpijske igre u Londonu, koje će se održati, a nekoliko mjeseci kasnije nitko ih više neće ni spomenuti. Mogli su uložiti u obnovu staze u Silverstoneu i osigurati F1 utrke zauvijek. Jedina dobra stvar Olimpijskih igara je otvaranje i zatvaranje. Sve ostalo nema smisla', zaključio je Bernie.