MAXtv PREPORUKA

Hrvatice kontra Srpkinja, Amerikanke u donjem rublju

15.10.2010 u 17:11

Bionic
Reading

Vikend koji je pred nama ponovno će obilovati vrhunskim sportskim događajima. Osim nogometnih poslastica, Arena Sport 1 i 2 izravno će prenositi i najbolje hrvatske odbojkašice, američki nogomet, njemačku rukometnu Bundesligu...

Nogomet, 16. listopada u 19.55
Barcelona - Valencia

Može li Valencia obraniti prvo mjesto u Primeri? Odgovor na to pitanje nogometni zaljubljenici saznat će oko 22 sata kada će završiti utakmica na Nou Campu. U spektaklu sedmog kola Barcelona dočekuje 'šišmiše' Mestalle, a golovi su zajamčeni. U katalonskoj prijestolnici bilo je njihovih 75 dvoboja, a samo tri puta je bilo nepopularnih 0:0. Gosti su oslabljeni u zadnjoj liniji, dok bi se u sastav Barcelone mogao vratiti 'motor' Xavi. Ovaj veznjak je bio ozlijeđen, ali prema riječima trenera Guardiole njegov adut u sredini terena trebao bi biti spreman. S njime 'akcije' domaćina još više rastu.

Odbojka (Ž), 16. listopada u 14.55
Hrvatska - Srbija, Odbojka (Ž)

Hrvatske odbojkašice pripremaju se za Svjetsko prvenstvo u Japanu gdje putuju krajem listopada. Prije toga su djevojke skoknule do Italije, na turnir na kojem sudjeluju domaća reprezentacija, Rusija i Srbija. Prva dva sastava po imenima su prejaka, ali protiv Srpkinja bi moglo biti zanimljivo. Osim onog sportskog dijela treba spomenuti kako obje reprezentacije imaju najljepše djevojke na turniru pa će i to neke sportske gledatelje prikovati za televizijski ekran.

Nogomet, 17. listopada u 14.55
Juventus - Lecce

Što može mali Lecce kod trofejnog Juventusa? Kako igra 'stara dama', dosta toga. Imaju jednak broj bodova, obrane su gotovo jednako propusne i jedno je razlika što je torinska momčad znatno efikasnija. Domaćin nije kompletan isto kao ni gost, a ponajviše jedne i druge muče izostanci u zadnjoj liniji. Za Lecce to može biti opravdanje, ali ne i za Juventus koji ima sedam puta skuplji kadar. Torino je vidio njihovih 13 utakmica u Serie A, a 'zebre' su naravno bile uspješnije – devet pobjeda, tri remija i jedan poraz (2004).

Rukomet, 17. listopada u 17.25
HSV - Fuchse Berlin

Za rukometne sladokusce prava poslastica dolazi iz Njemačke. Derbi osmog kola Bundeslige utakmica je između HSV-a i berlinskog Fuchsea, a domaćin bi se trijumfom bodovno izjednačio s dosad neporaženim gostom. Ovaj sraz posebno je zanimljiv, jer glavne uloge u klubovima igraju Hrvati, kod hamburške družine tu su Vori, Lacković i Duvnjak, a s druge strane će stajati Ninčević i Špoljarić. Glavni adut gostiju je čelična obrana koja je najtvrđa u cijeloj ligi, a HSV se oslanja na napad koji u prosjeku zabija sedam golova više od berlinskog.

Nogomet, 18. listopada u 20.55
Hercules - Villarreal

Hercules je zlatna sredina u ligi, no ova momčad ima problema kod kuće kada se mora otvoriti. To je vrlo dobra prilika za neugodni Villarreal u čijem sastavu briljira napadački tandem Rossi – Nilmar, a u sredini terena je glavni kreator Cazorla. Domaćin ima jednu od jeftinijih momčadi u ligi, ali kod njih treba istaknuti napadački dvojac Valdez – Trezeguet koji se vrlo dobro slaže. Nitko nema nenadoknadivih izostanaka. Ovo će biti njihov povijesni prvi sraz u prvoligaškom društvu, u Drugoj ligi u Alicanteu susreli su se šest puta, a Hercules je upisao pet pobjeda uz jedan remi.