IGRAJ, IGRAJ; STISNI, STISNI

Ana Ivanović kažnjena zbog obavljanja nužde

14.10.2010 u 19:18

Bionic
Reading

Nekadašnja predvodnica WTA ljestvice Ana Ivanović vraća se u formu i popravlja renking, a u Linzu je upisala novu pobjedu unatoč bizarnoj sudačkoj odluci

U drugom kolu je nasuprot lijepoj Srpkinji stajala Barbora Zahlavova Strycova i dvoboj je završio sa čistih 6:3, 6:2 za Ivanović. Bio bi to jedan od milijun običnih mečeva da Ana nije kažnjena s četiri poena zbog odlaska u toalet.

Nakon prvog gema Ivanović je u brzini dobacila sucu da mora napustiti teren i otrčala. Mislila je da je dobila dozvolu, ali nije. Kada se vratila dočekala ju je kazna od četiri poena, dakle automatski gem za protivnicu. Ipak, nakon toga je rutinirano dobila svoj servis, odmah breaknula nervoznu protivnicu i sigurnim korakom krenula prema četvrtfinalu.

Sudac je ocjenu visine kazne obrazložio vremenom, naime Ivanović je dobila po jedan poen kazne za svakih 20 sekundi koje je bila odsutna. Sreća za nju što se nije zadržala dulje.

'Osjećala sam se malo loše i morala sam na WC. Pitala sam suca i mislila sam da mi je dozvolio pa sam se neugodno iznenadila kaznom. Nema veze, koncentracija je ostala i nakon povratka, a meč sam na kraju ionako dobila', prenosi AP Ivanovićkine riječi.

Iako je u Linzu tek sedma nositeljica, Ivanović se nametnula kao glavna favoritkinja turnira s obzirom da je u prva dva meča izgubila samo osam gemova. Zapravo sedam, i jedan zbog nužde.