NHL LUDNICA

Blues istukao Patke i zabio dva gola u šest sekundi

12.10.2010 u 09:19

Bionic
Reading

U utakmici koja je obilovala tučnjavama i isključenjima, gledatelji su vidjeli i nešto što je čak i u hokeju rijetko: dva pogotka u razmaku od samo šest sekundi, k tome pospremljena u istu mrežu. St. Louis Blues na kraju je dobio Anaheim Duckse s uvjerljivih 5:1

Hokejaši na ledu St. Louis Bluesa oborili su 42 godine star rekord klupski rekord, jer su u samo šest sekundi postigli dva zgoditka. David Backes i Andy McDonald srušili su rekord na utakmici s Anaheim Ducksima (5:1) i to zgodicima na isteku četvrte minute prve trećine. Backes je zabio u 3:53 minuti, a McDonald u 3:59, čime je srušen rekord iz 1968. godine.

Inače, upravo je ta utakmica bila jedna od najgrubljih u dosadašnjem dijelu NHL natjecanja; brojne tučnjave jedna na jedna, isključenja, ne baš ugodni nasrtaji i nabijanja na ogradu obilježili su susret Bluesa i Ducksa. Zanimljivo, u prvoj trećini samo je Paul Mara isključen zbog povlačenja palicom, a onda je od druge trećine krenulo. Zbog tučnjavi i nasrtaja, u drugih 20 minuta dosuđeno je 53 minute kazne, a u posljednjoj trećini još 58 minuta.

N.Y. Islanders - N.Y. Rangers 6:4
St. Louis Blues - Anaheim Ducks 5:1
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 1:3
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 3:4
Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche 4:2
Washington Capitals - Ottawa Senators 3:2 (produžetak)
Vancouver Canucks - Florida Panthers 2:1