EBEL LIGA

Jesenice za gol bolje od Medveščaka

03.10.2010 u 20:58

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka nisu uspjeli ostvariti novu pobjedu u Jesenicama - dva puta su gubili, dva puta dostizali rezultat, no treći gol domaćina ipak je bio previše za 'medvjede'

Premda su se u momčad Medveščaka vratili svi ključni igrači, momčad Teda Satora upisala je poraz u 8. kolu Ebel lige. Domaće Jesenice dobile su sa 3:2 i s novim osvojenim bodovima preskočile Medveščak na ljestvici.

Jeseničani su poveli u 12. minuti golom Roka Tičara, a samo dvije minute kasnije izjednačio je John Hecimovic. Bio je to ujedno i rezultat prve trećine. U drugoj smo vidjeli samo jedan gol, nažalost u mreži Roberta Kristana; strijelac je bio Robert Sabolić tek minutu prije isteka drugog dijela.

Medveščak je izjednačio vrlo brzo u posljednjoj trećini, Robby Sanddrock zabio je nakon samo 83 sekunde igre dok je Medveščak na ledu imao igrača više, no premda se činilo da će utakmica otići u produžetke, za pobjedu 3:2 gol je postigao Brett Lysak, i to s igračem manje dvije minute i 14 sekundi prije kraja susreta.

Imali su 'medvjedi' dobru prigodu u zadnjim minutama stići barem do produžetka, no nisu iskoristili igrača više i bodovi su ostali u Jesenicama.

U preostalim utakmicama KAC je na svom ledu izgubio od 'fenjeraša' Graza nakon izvođenja kaznenih udaraca, Vienna je dobila s minimalnih 1:0 na gostovanju u Linzu, ljubljanska Olimpija je očekivano bila bolja od mađarskog SAPA Fehervara, dok su aktualni prvaci nakon vodstva od 4:1 u 17. minuti utakmice na kraju izgubili sa 4:5 od Villacha.

Na ljestvici vodi KAC iz Klagenfurta sa 12 bodova, dva manje imaju Villach i Red Bull Salzburg, zatim slijedi slovenski dvojac Olimpija i Jesenice s po devet bodova, a zatim Medvečšak, Graz i Vinenna sa osam bodova. 'Fenjer' sad drže Mađari sa šest osvojenih bodova.


KAC Klagenfurt - Graz 99ers 3:4 - kazneni udarci (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0/0:1)
Black Wings Linz - Vienna Capitals 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Olimpija - SAPA Fehervar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Red Bull Salzburg - VSV Villach 4:5 (4:2, 0:1, 0:2)
Jesenice - Medveščak 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)