NOVA APLIKACIJA NIKE+ GPS

Na jedinstven način motivira i ocrtava trčanje na karti

07.10.2010 u 14:44

Bionic
Reading

BEAVERTON, Oregon (7. rujna 2010) – Proširujući svoju sve veću ponudu digitalnih alata za trening sportaša, tvrtka Nike (NYSE:NKE) danas je najavila raspoloživost svoje nove aplikacije Nike+ GPS u online trgovini App Store. Aplikacija je osmišljena tako da bešavno funkcionira između GPS-a i akcelerometra kako bi bila točan, motivirajući i zabavan alat za trkače

Nova aplikacija Nike+ GPS omogućuje trkačima da koriste svoje iPhone uređaje kako bi vizualno na karti ocrtali svaku svoju trkačku rutu dok prate tempo, udaljenost, vrijeme i potrošene kalorije, kao i da zadrže motivaciju uz pomoć trenutačne povratne informacije tijekom i nakon svakog trčanja od strane sportaša kao što su Paula Radcliffe i Lance Armstrong te komičara Tracyja Morgana. Aplikacija isto tako povezuje trkače širom svijeta ili iz iste ulice putem www.nikeplus.com, najveće zajednice trkača na svijetu s više od tri milijuna članova.

'Jako smo uzbuđeni što možemo predstaviti pravu aplikaciju za trkače za iPhone koja kombinira dinamičku energiju i zajednicu Nike+ s funkcionalnošću GPS-a prilagođenom korisniku i akcelerometrijom', izjavio je Stefan Olander, potpredsjednik Nike Digital Sporta. 'Nastavit ćemo razvijati digitalne opcije koje pružamo trkačima tako da njihovo trkaće iskustvo bude uvijek jedinstveno i inspirirano.'

Aplikacija Nike+ GPS za iPhone omogućuje trkačima da...

...trče bilo gdje: Od zatvorenih do otvorenih prostora, trkališta do trake za trčanje, ova nova aplikacija kombinira moć GPS tehnologije s akcelerometrom kako bi ocrtala na karti i pratila trčanje od bilo gdje. Čak i ako GPS signal nije dostupan, akcelerometar će omogućiti korisniku da nastavi pratiti tempo, udaljenost, vrijeme i potrošene kalorije.

...ocrtaju na karti svoje trčanje: GPS tehnologija omogućuje trkačima da prate sve njihove rute uključujući poremećaj u tempu i udaljenosti na različitim točkama tijekom trčanja. Trkači čak mogu i kucnuti zaslon tijekom trčanja kako bi vidjeli svoju trenutnu lokaciju.

...izazovu sami sebe: Opcija 'Izazovi me' omogućuje trkačima da izazovu sami sebe da trče dalje, brže ili dulje od prethodnog trčanja koje je već evidentirano. Ova aplikacija će isto tako pratiti povijest trčanja kako bi mogla dati osobnu notu izazovima.

...ostanu povezani: Trkači se mogu bežično povezati s www.nikeplus.com nakon svakog trčanja kako bi odmah pohranili informacije o trčanju i podijelili ih s prijateljima preko te stranice, Twittera ili Facebooka. Nadalje mogu vidjeti svoj napredak vezan uz ciljeve, sudjelovati u trkaćim izazovima te skinuti programe za treniranje.

...ostanu motivirani: Trkači primaju motivirajuće poruke od vrhunskih sportaša i slavnih osoba kada ostvare određene prilagođene ciljeve, osvoje izazove ili kada postignu najbolji osobni rezultat. Trkači mogu isto tako kucnuti zaslon iPhone uređaja kako bi primili povratnu informaciju za vrijeme trčanja.

Aplikacija Nike+ GPS je dostupna za 1,99 dolara u online trgovini App Store na iPhone i iPod touch uređajima na stranici www.itunes.com/appstore. Nike+ GPS aplikacija je kompatibilna s iPhone i iPod touch uređajima iako će aplikacija funkcionirati samo putem tehnologije akcelerometra na iPod touch uređaju.

Videovodiči za aplikaciju Nike+ GPS dostupni su na stranicama:
http://videos.nikemedia.com/NikePlusGPSApp_1.mov
http://videos.nikemedia.com/NikePlusGPSApp_B.mov

Od lansiranja Nike+ 2006. godine, u suradnji s tvrtkom Apple, niz različitih uređaja osposobljenih za Nike+ je uveden kako bi pomogao trkačima da ostvare svoj puni potencijal, uključujući Nike+ iPod SportKit za iPod nano i iPod touch uređaje za trkače koji uživaju u treniranju uz muziku, Nike+ SportBand za trkače koji radije ne trče uz muziku, Nike+ Heart Rate Monitor (monitor za praćenje srčanog ritma) i sada novu aplikaciju Nike+ GPS za korištenje s iPhone uređajem.

O tvrtci Nike

Tvrtka NIKE Inc., sa sjedištem blizu Beavertona u američkoj saveznoj državi Oregonu, vodeći je svjetski dizajner, prodavač i distributer autentične sportske obuće, odjeće, opreme i dodataka za razne sportove i rekreativne aktivnosti. Tvrtke kćeri u potpunom vlasništvu tvrtke Nike uključuju tvrtku Converse Inc., koja dizajnira, prodaje i distribuira sportsku obuću, odjeću i dodatke, tvrtku Cole Haan, koja dizajnira, prodaje i distribuira luksuzne cipele, torbice, modne dodatke i kapute, tvrtku Umbro Ltd., vodeću svjetsku nogometnu marku sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, te tvrtku Hurley International LLC koja dizajnira, prodaje i distribuira obuću, obuću i dodatke za akcijski sport i mladenački stil života. Za više informacija molimo posjetite www.nikebiz.com