VACLAV JANIK NAJBRŽI

Česi dominirali na 29. Buzetskim danima

19.09.2010 u 21:12

Bionic
Reading

Čeh Vaclav Janik pobjednik je Buzetskih dana 2010. Pet kilometara dugu stazu Most – Penčići svladao je s 0.461 sekundom prednosti nad drugoplasiranim sunarodnjakom Otokarom Kramskyjem. Dominaciju Čeha na ovogodišnjim Buzetskim danima potvrdio je i trećeplasirani Jaroslav Krajči, zaostavši svega 0.642 sekunde

Malim razlikama u rezultatima doprinijela su i odustajanja Milana Svobode, koji je s pet sekundi prednosti nakon prve utrke bio vodeći u poretku, no otkazao mu je mjenjač na sredini staze. Zbog izlijetanja sa staze, u drugoj utrci odustao je i prošlogodišnji pobjednik Renzo Napione, kao i drugoplasirani Fausto Bormolini iz Sport Racing Teama koji se pak okrenuo na stazi.

U kategoriji 'automobila s krovom' favorit Sašo Horvat iz D. A. K. Magnuma udario je svojim Mitsubishi Lancerom EVO IX u zaštitnu ogradu, a potom i u potporni zid. Time je 'bez borbe' prepustio ukupnu pobjedu Siniši Kraincu AK Zrinski Čabar koji je s Fordom Escortom RS Cosworth završio utrku s četiri sekunde prednosti od drugoplasiranog Aleša Preka iz AMK Atom.

Izlijetanje Saše Horvata i Nikole Dobrile (Istra Racing Team) išlo je u korist Rolanda Waneka iz njemačkog kluba MSC Ruhr-Blitz koji je tako, gotovo neočekivano s obzirom da je bio na četvrtom mjestu, zadnju utrku u ovoj sezoni završio kao Prvak Europe.