GRAD OKTANA

Na buzetske dane dolaze automobilski asovi

15.09.2010 u 15:02

Bionic
Reading

Buzetsku utrku Svjetska automobilistička organizacija 2003. godine uvrstila je u kalendar Europskog prvenstva na brdskim stazama. Novost ovogodišnje utrke je nastup desetak KTM X-bow vozila, odnosno otvorenih dvosjeda koji su izuzetno brzi i izgledom slični Buggijima

Najstarija domaća brdska auto utrka Buzetski dani održava se ovog vikenda, 18. i 19. rujna, na 5.001 metar dugoj stazi Most - Peničići. Prema najavi organizatora Auto moto kluba Buzet, unatoč ovogodišnjoj recesiji, 29. izdanje utrke doseglo je svojevrsni rekord s čak 199 prijavljenih vozača iz 14 europskih zemalja.

U grad oktana dolaze voziti svi ovogodišnji hrvatski, ali i europski ponajbolji vozači. Jedan od njih je Riječanin Siniša Krainc koji je na nedjeljnoj utrci održanoj na Sljemenu osigurao titulu državnog prvaka kategorije I.

'U Buzetu očekujem prošlogodišnji uspjeh odnosno da pobijedim u kategoriji I Prvenstva Hrvatske, ali se isto tako nadam da ću biti među prva tri najbolja vozača te kategorije i u međunarodnoj konkurenciji', kazao je Siniša Krainc.

Također, najavljen je i dolazak 20 atraktivnih formula, a publika će po prvi put moći pratiti atmosferu u parku vozača i s najpoznatijeg zavoja Komušćica te start vozila na velikom video zidu 2,7x3,6 metara.