EBEL LIGA

'Medvjedi' nedorasli aktualnim prvacima

12.09.2010 u 19:24

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka nažalost nisu uspjeli, u premijernom ovosezonskom nastupu na ledu Doma sportova, razveseliti brojnu zagrebačku publiku koja im je iskazala povjerenje kao i prošle sezone. Bolji od 'medvjeda', sa 5:0, bili su igrači Red Bull Salzburga

Nakon pobjede u prvom kolu u Grazu, i navijači i hokejaši nadali su se da bi pobjednička serija mogla biti nastavljena i večeras protiv Red Bull Salzburga. Međutim, isto nisu mislili gosti iz Austrije i već u prvoj trećini, u kojoj nije bilo pogodaka, bili su dominantniji. 'Medvejede' je u tom periodu 'iznad vode' držao vratar Robert Kristan koji je u tih 20 minuta skupio 17 obrana.

Nažalost, već na samom startu druge trećine gosti su poveli i bio je to početak kraja hrvatskog kluba. Andre Lakos načeo je Kristana, a potom je gol zabio još i Marco Pewal.

Naravno, kao i prošle sezone, ni velik zaostatak nije demoralizirao navijače, pa ni igrače, te su i u trećoj trećini pokušavali napraviti nemoguće. Navijačima je to uspjelo, opet su bodrili svom snagom, ali igrači su primili još dva gola. Taylor Host razbio je sve iluzije u sedmoj minuti tog dijela, za 0:4 zabio je Matthias Trattnig, a konačnih 0:5 postavio je Marco Pewal.

U trećem kolu Medveščak u petak, 17. rujna gostuje u Ljubljani protiv Olimpije.