VESLAČKO EP

Četverac na pariće srebrni, Kešerac i Anić bronćane

12.09.2010 u 14:39

Bionic
Reading

Hrvatske veslačice Sonja Kešerac i Maja Anić osvojile su danas brončanu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom prvenstvu u portugalskom Montemor-O-Velhu. One su u finalu bile treće, dok je zlato pripalo Rumunjkama, a srebro Nijemicama. Nešto kasnije, do srebra je doveslao četverac na pariće, u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković

Sonja Kešerac i Maja Anić do polovice staze su bile na trećem mjestu, a u posljednjih 500 metara utrke ušle su kao druge, ali nisu uspjeli zadržati tu poziciju, Nijemice su ih na kraju prestigle. No, i brončana medalja je veliki uspjeh za Sonju Kešerac i Maju Anić.

Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković osvojio je srebrno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u u portugalskom Montemor-O-Velhu.

Hrvatski četverac je za pobjednicima Poljacima zaostali sekundu, a to im je prvi poraz ove sezone u kojoj su osvojili Svjetski kup. Nakon tri četvrtine staze, na 1500 metara, naš četverac je bio tek peti, a vodili su Nijemci koji su nakraju završili kao četvrti. Broncu su uzeli Ukrajinci.