EP U PORTUGALU

U finalu četverac na pariće i dvojac 'bez'

11.09.2010 u 17:20

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska veslačka posada četverac na pariće, koja je dominirala ove sezone u Svjetskom kupu, potvrdila je ulogu favorita i na Europskom prvenstvu u portugalskom Montemor-O-Velhu. Hrvatska posada plasirala se u finale nakon što je u današnjem polufinalu osvojila prvo mjesto

Hrvatski četverac na pariće, u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, na polovici je staze preuzeo vodstvo i lakoćom je došao do prvog mjesta. U finale su išle tri najbolje posade.

I hrvatske veslačice Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara plasirale su se u finale. One su u današnjem repesažu osvojile prvo mjesto, a četiri najbolje posade izborile su finale. Sonja Kešerec i Maja Anić preuzele su vodstvo na polovici utrke i zadržali su se na vodećem mjestu do kraja.

Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin u dvojcu bez kormilara ostali su bez finala, jer su u repesažu bili treći, a u finale su išle dvije najbolje posade. Čavrlj i Nikša Skelin su zaostali manje od 3 sekunde za drugoplasiranim Poljacima.

Bez finala je ostao i dvojac na pariće Mario Vekić i Hrvoje Jurina, koji su bili peti u polufinalu, a finale su izborile tri prvoplasirane posade. Vekić i Jurina su bili vodeći nakon prvih 500 metara, ali već na polovici staze pali su na peto mjesto i na toj poziciji su ostali do kraja utrke.