FED CUP

Hrvatske tenisačice poražene od Estonki

05.02.2009 u 20:44

Bionic
Reading

Teniska reprezentacija Hrvatske doživjela je poraz u prvom susretu u skupini D na turniru Grupe 1 Fed Cupa koji se igra u Tallinnu u Estoniji

Nakon pojedinačnih dvoboja domaća reprezentacija povela je protiv hrvatskih tenisačica sa 2:0, tako da preostali okršaj parova više ništa bitno ne može promijeniti.

U prvom dvoboju dana Maret Ani je nakon velike i sasvim izjednačene borbe svladala Petru Martić 6:3, 2:6, 6:4. Domaća igračica je u prvom setu napravila iznimno malo neforsiranih pogrešaka no Petra je potom uzvratila, a posebno dramatična bila je završnica dvoboja. Martić je imala tri break lopte kad je Ani servirala za meč, no ipak nije uspjela vratiti rezultatsku ravnotežu.

Potom je Kaia Kanepi sa 6:3, 6:0 bila bolja od Sande Mamić. Estonka je tijekom cijelog meča odlično servirala, a u jednom trenutku zabila je početni udarac sa čak 196 km/h.

Estonija je sada osigurala prvo mjesto u skupini i igrat će u doigravanju, dok Hrvatsku u petak čeka susret s Bugarskom. Pobijedi li zadržat će se u ovom stupnju natjecanja i za 2010. godinu, a ako izgubi ići će u razigravanje za ostanak. Susret Hrvatska - Bugarska počinje u 10 sati.

ESTONIJA - HRVATSKA 2:0 (Maret Ani - Petra Martić 6:3, 2:6, 6:4, Kaia Kanepi - Sanda Mamić 6:3, 6:0).
Poredak u skupini D:
Estonija 2-0
Hrvatska 0-1
Bugarska 0-1