TUGA U ČAKOVCU

Marin Šuica izgubio najvažniji meč

11.09.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon šest dana što su ga na životu održavali aparati, mladi i perspektivni hrvatski tenisač Marin Šuica preminuo je u bolnici u Szekesfehervaru. Tuga je zavila i cijelo Međimurtje gdje je mladić odrastao

'Tragedija. Neopisiva tuga vlada u našem klubu, u našem kraju. Bio je sjajan mladić, fantastičan sportaš. Još ne možemo vjerovati što je bilo', rekao je za 24sata Bojan Ružić, tajnik čakovečkog teniskog kluba Franjo Punčec, nakon što je u noći na petak preminuo 15-godišnji Marin Šuica, treći tenisač Europe u konkurenciji do 15 godina.

Prošlog vikenda Šuica je u pratnji Saše Tuksara, njegova trenera i bivšeg Davis Cup reprezentativca, putovao u Rigu. Vozili su autocestom prema Budimpešti, a nekih 60 kilometara od Budimpešte njihov automobil se zabio u kamion. Mladi tenisač zadobio je teške ozljede glave. Njegov trener prošao je s lakšim ozljedama. Šest dana Marin se borio za život u bolnici u Szekesfehervaru, no nažalost, preminuo je.

'Kako sam neslužbeno doznao, Tuksar je vozio prebrzo i Mađari to tretiraju kao kazneno djelo. I zato će, zbog istrage, kasniti pokop. Očekujemo da ćemo tijelo prevesti u Hrvatsku tek početkom sljedećeg tjedna', rekao je tajnik kluba koji je sa užom obitelji u Mađarskoj, a prenose 24sata.

Majka Palmira i otac Nikola svih šest dana probdjeli su uz Marinov bolnički krevet. Odmah poslije nesreće liječnici su utvrdili da nije moguć nikakav operativni zahvat te su mu životne funkcije održavali aparati.

'Bio je hrvatski reprezentativac, jedan od najtalentiranijih tenisača s ovih prostora. Ali prije svega nedostajat će nam kao prijatelj', neutješan je bio tajnik kluba.