RUKOMET

Moslavina umjesto Metkovića u Premijer ligi

08.09.2010 u 13:22

Bionic
Reading

Nakon isteka žalbenog roka Natjecateljsko povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) utvrdilo je da RK Metković u stečaju nije uputio žalbu na odluku Stegovnog povjerenstva o preseljenju u niži rang natjecanja, pa odluka postaje pravomoćna i RK Metković u stečaju je izbačen iz Premijer lige, priopćio je HRS

Odluka Stegovnog povjerenstva o preseljenju u niži rang natjecanja uslijedila je radi neplaćenog duga HRS-u nastalog zbog podmirenja kazne koju je Europska rukometna federacija (EHF) izrekla Metkoviću radi neodlaska u Ukrajinu na susret Challenge kupa.

Metković je prošlu sezonu završio na devetom mjestu, a dva posljednje plasirana kluba bila su Moslavina na 15. i Osijek na 16. mjestu.

Tako Premijer ligu napuštaju RK Osijek i RK Metković u stečaju, a u ligi ostaje RK Moslavina iz Kutine.

Također, zbog odustajanja RK Bedekovčina od natjecanja u 1. HRL, pravo popune lige prenosi se na slijedeći klub prema plasmanu iz sezone 2009/2010. iz 2. HRL Zapad. Dakle, temeljem Članka 33. Propozicija natjecanja, RK Mladi rudar iz Labina postaje članom 1. HRL u sezoni 2010/2011., navodi se u priopćenju HRS.