PALA JE RUMUNJSKA

Razigrani Bušlje za hrvatsko slavlje

01.09.2010 u 19:01

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u vaterpolu hrvatska reprezentacija je u trećem kolu stigla do druge pobjede. Pala je neugodna Rumunjska sa 13:7 (3:4, 3:1, 4:1, 3:1)

Hrvatski vaterpolisti nisu se poskliznuli na plutajućoj mini Rumunjskoj koja je u prva dva kola ostvarila maksimalan učinak (Turska, Španjolska). Rudićevi izabranici drugom pobjedom na prvenstvu ostali su u igri za prvu poziciju u skupini koja donosi izravni plasman u polufinale.

Dobro je počelo golom Dobuda s igračem više, no tada je uslijedilo krizno razdoblje, pa su Rumunji preko Radua, Guimana i Georgescua stigli do dva razlike. U sedmoj minuti Muslim nas je približio na pogodak zaostatka, ali već u sljedećem napadu bio je precizan Iosep.

Tada se probudio Bušlje i s dva projektila iz daljine na kraju prve i početkom druge četvrtine probušio nemoćnog Stoenescua za izjednačenje. Isti igrač je vratio Hrvatsku u vodstvo u 13. minuti (5:4). No Rumunji su se vratili sjajnom akcijom s igračem više preko Ghibana. Ipak, da se na odmor ode s prednošću 'barakuda', pobrinuo se Bošković, koji je s vanjske pozicije zabio svoj prvi gol (6:5).

U trećoj dionici prvi put smo došli do dva razlike, a precizan je s desnog krila bio Joković. Malo kasnije, u 19. minuti, Iosep je drugi put nadmudrio Pavića, ali Bošković je iz peterca vratio ugodnu prednost (8:6). Odlični Bušlje je svojim četvrtim i petim golom, ovoga puta s centarske pozicije i s desnog krila, donio 10:6 i navijestio slom čvrstih Rumunja.

Posljednjih osam minuta otvorio je nezaustavljivi Bušlje (šesti gol, 11:6) i bilo je jasno da će to biti prvi poraz Rumunjske na EP-u. Do kraja dvoboja još su za zabili Barač i Karač za Hrvatsku i Radu za Rumunjsku za konačnih 13:7.

Bila je to 17. pobjeda protiv Rumunjske u 22 nastupa (dva remija i tri poraza) i prva na europskim prvenstvima protiv istog suparnika.

Hrvatsku u skupini A još očekuju utakmice sa Španjolskom (3. rujna) i Italijom (5. rujna).

HRVATSKA - RUMUNJSKA 13:7 (3:4, 3:1, 4:1, 3:1)

ZAGREB - bazen Mladosti, gledatelja 4.000, suci Satvridis (Grčka) i Juhacz (Mađarska)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 2 (1), Dobud 1, Joković 1, Muslim 1, Karač 1, Bušlje 6, Sukno, Barač, Hinić, Obradović, Buljubašić.
RUMUNJSKA: Stoenescu, Dragusin, Radu 2, Negrean, Diacon, Iosep 2, Busila, Chioveanu, Matei 1, Guiman, Cretu, Georgescu 1, Ghiban 1, Kadar.
PETERCI: - Hrvatska 1/1, Rumunjska -
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 13/9, Rumunjska 9/4